10 речей, про які керівник ніколи вам не розповість

10 речей, про які керівник ніколи вам не розповість Джеф Хейден (Jeff Haden), один з авторів видання Inc., ділиться переліком “секретів”, про які роботодавці не можуть розповісти своїм підлеглим, хоч іноді дуже хотіли б.

1. Ваше ставлення має значення для мене. Незважаючи на те, що я керівник, а ви – підлеглий, я справді хотів би вам подобатися. Адже мій бізнес – це продовження мене. А для мене критично важливо, щоб ви цінували і любили цей бізнес.

2. Я не вважаю, що знаю все на світі. Деякі мої підлеглі брали на себе додаткову відповідальність без моїх вказівок чи прохання – і за це я їм дуже вдячний. Адже вони дозволили мені зрозуміти, що ще можна покращити в моєму бізнесі.

3. Я щасливий – коли мої підлеглі щасливі. Вам не варто говорити пошепки чи притворятися, що саме в цю секунду наполегливо працюєте, коли я заходжу в офіс. Я розумію, що можна бути хорошим працівником і при цьому знаходити час для розваг та відпочинку. Коли ви отримуєте задоволення від того, чим займаєтесь, я також почуваюся краще, тому що мені вдалося створити дещо більше, ніж просто бізнес.

MUST READ:  Які працівники вам потрібні?

4. Я хотів би платити вам більше. Неможливість це робити зазвичай пояснюється не моєю жадібністю, а банальними фінансовими обмеженнями. Якщо мій бізнес почне заробляти більше – я з радістю підвищу вам зарплату. Якщо ж він збанкрутує – ви втратите свою роботу, але я втрачу набагато більше – бізнес, інвестиції, кредит, будинок… а в деяких випадках я втрачу все. На жаль, ви навряд чи мене зрозумієте, поки не створите власний бізнес.

5. Я хотів би, щоб ви працювали тут завжди. Часта зміна робочих місць – це розповсюджене явище сучасного життя. Але як власник – я почуваюся жахливо, коли мої працівники звільняються. Мені здається, що це я зробив якусь помилку.

6. Продажі не з’являються самі по собі. Тільки ви можете допомогти мені ефективно продавати продукти нашої компанії. І зазвичай це вимагає від всіх нас значної енергії та зусиль.

7. Я хотів би делегувати вам більше повноважень. Якщо вам не подобається мікроменеджмент – це чудово, тому що я також не отримую жодного задоволення від необхідності постійно стояти у вас за спиною. Але справжню свободу в компанії неможливо отримати у подарунок – її можна тільки заслужити. Доведіть мені, що ви здатні виконувати роботу без мого нагляду і я з полегшенням залишу вас у спокої. При цьому моя повага до вас тільки зросте.

MUST READ:  Гумор у бізнесі різних народів

8. Я завжди помічаю, коли хтось зі співробітників не справляється зі своєю роботою. Але це не означає, що я буду говорити йому про це на очах у його колег. Кожен працівник, незалежно від того, наскільки значну помилку він зробив, має право на конфіденційність та приватність.

9. Існують речі, про які я не можу вам розповісти. Не дивлячись на те, що мені хотілося б і що ми стали друзями.

10. Мені доводиться постійно хвилюватися. Власний бізнес – це практично постійне хвилювання. Я хвилююся про витрати, продажі, показники, працівників, партнерів та клієнтів… Я хвилююся про кожен аспект свого бізнесу. Тому іноді я можу виглядати нещасним, бути дратівливим чи розфокусованим. Спробуйте мене зрозуміти – я просто дуже хвилююся. Але найбільше я хвилююся про те, чи зумію виправдати високу довіру, яку ви проявили, ставши моїм підлеглим.