Притча про зміни

Якось приходить до свого батька дівчина і каже:

— Тату, я втомилася, у мене таке важке життя, такі труднощі і проблеми, я весь час пливу проти течії, у мене немає більше сил… Що мені робити?

Батько замість відповіді поставив на вогонь три однакових каструлі з водою. В одну кинув моркву, в іншу поклав яйце, а в третю насипав кави. Через деякий час він вийняв із води моркву і яйце та налив у чашку каву з третьої каструлі.

— Що змінилося? — Запитав він свою дочку.

— Яйце і морква зварилися, а кава розчинилася у воді — відповіла вона.

— Ні, доню, це лише поверхневий погляд на речі. Подивися: тверда морква, побувавши в окропі, стала м’якою і податливою. Крихке і рідке яйце стало твердим. Зовні вони не змінилися, вони лише змінили свою структуру під впливом однакових несприятливих обставин — окропу. Так і люди — сильні зовні можуть розклеїтися і стати слабкими там, де крихкі і ніжні лише тверднуть і міцніють…

MUST READ:  Притча: Багатій і бідняк

— А кава? — Запитала дочка.

— О! Це найцікавіше! Кава повністю розчинилася в новому ворожому середовищі і змінила його, перетворивши окріп у чудовий ароматний напій.

Є особливі люди, які не змінюються в силу обставин — вони змінюють самі обставини і перетворюють їх на щось нове і прекрасне, отримуючи користь і знання із ситуації.