Найбільш дивні корпоративні правила в Disney

Не всі, хто прагнуть потрапити в “найщасливіше місце у світі”, знають, що Діснейленд багато в чому схожий на Всесвітню федерацію рестлінга. У федерації є строгі правила для співробітників, які диктують їм, як себе вести і що говорити. Подібні правила є і у Disney — співробітники компанії не можуть використовувати в мові певні слова, пише LifeBuzz.

У якійсь мірі, це розумно, оскільки обмеження дозволяють співробітникам створювати потрібні образи. Але є й інші, досить дивні правила, котрі не афішуються компанією. Деякі з них, можливо, вас шокують, а деякі — розсмішать.

Заборона на фразу “Я не знаю”

Співробітники Disney повинні відповідати на будь-які питання відвідувачів. Вони не можуть сказати просто “Я не знаю”. Як наслідок, вони часто брешуть, тому що людина не може знати всього.

Всі правила зібрані в книгу

Після прийому на роботу кожен працівник отримує книгу з вимогами, яких необхідно неухильно дотримуватися. Зауважте, що це дійсно книга, а не буклет або листівка. У книзі обумовлюються всі дрібниці до зовнішнього вигляду співробітників — починаючи від зачіски та манікюру і закінчуючи кольором шкіри.

Code-V у восьмий зоні!

Співробітникам Disney заборонено вимовляти слово “блювота” (“vomit”). Замість нього вони кажуть “Code-V”. Можете собі уявити, скільки разів на день використовується подібна заміна.

Всі втрачені речі дістаються акторам

Будь-який предмет, за яким ніхто не повернувся, продається персоналу. І в цьому немає нічого поганого — якщо річ довго лежала в бюро знахідок, напевно, вона не дуже сильно потрібна власнику. А всі виручені гроші жертвуються на благодійність.

Тикати пальцями заборонено

Уолту Діснею не подобалося, коли люди вказували кудись одним пальцем. Він вважав, що це некрасиво, і просував свою ідею при створенні парків. Саме тому всі співробітники Disney використовують “жест Діснея”, вказуючи напрямок двома пальцями з відкритою долонею.

MUST READ:  Про що ніколи не розповідають засновники компаній

Цей запах — несправжній!

У Діснейленді використовуються особливі освіжувачі повітря, які нагнітають запахи — наприклад, запах моря на атракціонах із морською тематикою. Ці освіжувачі приносять особливу користь там, де часто відбуваються ситуації з Code-V.

Коли почнеться парад?

Щоденний парад — це головний захід у кожному парку. Якщо ви коли-небудь його бачили, то напевно знаєте, наскільки він шикарний. Відвідувачі постійно запитують співробітників, коли почнеться парад. Навряд чи можна їх за це звинувачувати — таке видовище не можна пропускати. Співробітники швидко втомлюються відповідати на питання, але їм не можна засмучувати відвідувачів і говорити, що вони не знають.

Ніколи не виходити з ролі

Disney пильно стежить за тим, щоб актори ніколи не виходили з ролі, яку вони грають. У кожного персонажа є свій характер і голос, тому будь-які відхилення неприпустимі.

Якщо ви хочете працювати, ви повинні вивчити мову

У Disney говорять особливою мовою, яку знає кожен співробітник. Весь персонал зветься “акторами”, а відвідувачі — “гостями”. Саме так у парку підтримується невимушена атмосфера. Зони, недоступні для відвідувачів, розташовуються “за лаштунками”, а всі інші зони — “на сцені”. Весь парк — це гігантська сцена!

У кожного персонажа є свій підпис

Співробітники повинні вміти розписуватися так, як це робили б їхні персонажі. І ніяких помарок! Сучасні діти швидко помічають помилки. Одна з актрис зізналася, що настільки звикла до підпису свого персонажа, що одного разу випадково поставила його на важливих паперах!

Брехня — це частина роботи

Насправді, в Disney не називають брехню брехнею. Вони називають її “акторською грою”. Актори повинні робити все необхідне, щоб їх персонаж виглядав якомога природніше.

Найкращі ролі — це Чіп і Дейл

MUST READ:  Найдієвіша кар’єрна порада

Якщо у вас є почуття гумору і ви хочете працювати в Діснейленді, вам підійде роль Чіпа або Дейла. Ці пустуни часто розігрують гостей. Наприклад, вони можуть стягнути пляшку з водою або злегка когось ущипнути, і всі навколо подумають, що це дуже смішно.

Робота дає масу привілеїв

Ті, хто прижився в компанії і звик до правил, отримують непогані привілеї. Одні можуть безкоштовно приходити в парк у вихідні і приводити з собою рідних та друзів, інші отримують солідні знижки на товари в наметах. Кожен, хто хоч раз бував у Діснейленді, знає, яка це економія, адже відвідування парку — далеко не найдешевший захід.

Одного і того ж персонажа можуть грати різні актори

У кожному парку є кілька “версій” одного і того ж персонажа. Взагалі-то, це чудова ідея, що підкреслює єдність рас і національностей.

Ні татуюванням!

Ще одне вельми розумне правило. Воно диктується вимогою ніколи не виходити з ролі. У Попелюшки немає татуювань на руках, а у Міккі Мауса — на ногах. Татуювання допустимі тільки в тому випадку, якщо вони надійно ховаються під костюмом.

Діти не губляться, губляться дорослі!

У світі, де дітям можна все, хіба можуть вони зробити щось неправильно? Звичайно ж — ні. Тому вони ніколи не губляться. Губляться дорослі! Якщо ви бачите дитину без батьків, знайте — вона в порядку. А ось її батьки точно загубилися.

Співробітникам заборонено говорити про роботу

Акторам у костюмах не можна робити знімки “за лаштунками”. Це призводить до негайного звільнення. У вільний час актори можуть користуватися будь-якими соціальними мережами, окрім Твіттера. Твіттер заборонений у будь-який час. При цьому в соціальних мережах не можна розповідати про свого персонажа.

Ілюстрація: Disney Parks