Принципи авокадо

Відомий маркетолог, підприємець, автор кількох бізнес-бестселерів Сет Годін (Seth Godin) у своєму блозі поділився черговою простою мудрістю у формі метафори про шлях до успіху.

1. Якщо ви чекатимете, поки ви дійсно захочете авокадо, ринок не матиме зрілих. Потрібно купувати їх заздалегідь.

2. Якщо ви з’їсте незрілий авокадо, він вам не сподобається. І ви не матимете можливості насолодитися ним завтра, коли він став би ідеальним, якби ви тільки дочекалися.

3. Якщо ви звикли негайно задовольняти свої потреби і майже не планувати, у вас або ніколи не буде хорошого авокадо, або ви будете платити більше, ніж потрібно, комусь іншому — хто планував заздалегідь.

4. Купуйте більшу кількість авокадо, ніж вам потрібно, тому що мороки з ними багато, а ціна не така вже й висока, отже — можна інвестувати.

5. І якщо у вас їх буде багато, поділіться ними, коли вони дозріють. Що посієш, те й пожнеш.

MUST READ:  Притча: Підприємець-невдаха

Всі ці істини ведуть до розуміння, метафори, яку можна використовувати в будь-якій сфері життя: якщо ви випереджаєте цикл, чекаєте, поки перший плід дозріє, а потім постійно поповнюєте запаси, перш ніж вам знадобиться ще один, ви можете все життя їсти стиглі авокадо. З іншого боку, якщо через нетерпіння і погане планування ви відстаєте від циклу, то з такою ж вірогідністю втратите все, що коли-небудь їли.

Посадіть дерево, перш ніж вам знадобиться тінь.

Ілюстрація: Depositphotos.com