Рух – основна умова розвитку кар’єри

Рух – основна умова розвитку кар'єриСтворення успішної кар’єри в обов’язковому порядку передбачає наполегливий і цілеспрямований прогрес. Однією з визначальних ознак успішних людей є те, що вони ніколи не припиняють рухатись, стверджують експерти Management Issues.

Успішні підприємці та бізнесмени іноді ще замолоду досягають таких достатків, що можуть скласти руки і жити ні в чому собі не відмовляючи до кінця життя. Проте, вони рідко так роблять. Адже вони ніколи б не стали успішними, якби рух не був їхньою найбільшою пристрастю – невід’ємною часткою їхньої особистості. Саме тому, досягнувши вершини, вони продовжують рухатися.

Як і у випадку із одноклітинними організмами (наприклад – амебами), які припиняють рухатися лише тоді, коли гинуть, розвиток вашої кар’єри цілком і повністю залежить від вашого прогресу. При цьому вам зовсім не обов’язково знати свою остаточну мету. Достатньо хоча б приблизно уявляти той напрямок, у якому ви хочете рухатись.

Люди, які зуміли створити чудові кар’єри, насправді рідко знали, куди вони прийдуть, коли починали свій рух. Маргарет Тетчер не планувала стати прем’єр міністром, коли отримувала диплом Оксфордського Університету. Вона всього-на-всього хотіла стати членом парламенту. А якщо бути до кінця відвертими, то вона взагалі слабко вірила, що жінка здатна зайняти таку посаду.

MUST READ:  9 дурнуватих офісних правил, котрі всіх дратують

Для того, щоб переконатися, що ваша кар’єра знаходиться у стані постійного розвитку, потрібно завжди відстежувати свій прогрес і розглядати кожну посаду – як ще один крок на шляху до досконалості. Тому перш, ніж прийняти пропозицію від роботодавця, спробуйте дати відповідь на запитання, що ви отримаєте від цієї роботи? Чи зуміє вона посприяти у вашому розвитку? А можливо, навпаки – перетвориться на перешкоду на шляху до ідеальної кар’єри?

Та навіть працюючи в одній компанії протягом тривалого часу, вам слід час від часу перевіряти свою посаду на відповідність до ваших кар’єрних планів. Чи продовжуєте ви розвиватися, працюючи тут? Адже, як говорять, немає нічого більш постійного, ніж “тимчасова” робота, на якій ви отримуєте стабільну зарплату і при цьому – не зростаєте. Скільки людей щоденно скаржаться на свою роботу, але не змінюють її, тому що не готові боротися з новими викликами. Для них краще терпіти, ніж щось докорінно змінювати у своєму житті.

MUST READ:  Три помилки, які підстерігають вас при створенні корпоративного блогу

Втім, зважаючи на мінливі економічні процеси сьогодення, навіть постійна робота не здатна гарантувати вам стабільної старості. Адже ніхто не може зі впевненістю сказати, що трапиться із компанією, в якій ви працюєте, завтра. А сучасна реальність вже неодноразово доводила нам, що навіть ті компанії, які видаються абсолютно надійними, можуть пережити крах.

Тому єдиний спосіб захисти себе у мінливому робочому середовищі – це бути надзвичайно гнучким та рухливим. Тоді ви ніколи не залежатимете від однієї компанії чи одного роботодавця.

А ще, важливо пам’ятати, що іноді кар’єрні обмеження можуть бути лише частиною вашої уяви (наприклад тоді, коли ви обґрунтовуєте свою нездатність продовжувати рух власним віком чи обмеженими навичками). Лише рух може забезпечити розвиток вашої кар’єри. Не перетворюйтесь на “корпоративного мерця”! Не залежно від того, чим ви займаєтесь на даний момент, у вас завжди є достатньо можливостей для розвитку та переосмислення власного життя та кар’єри.