А в якій зграї виріс Ваш бос?

Співробітники компанії – вовча зграя, бос – ватажок зграї. Саме такі аналогії пропонує Джералд Гро (Gerald M. Groe), автор книги “В якій зграї виріс Ваш бос? Як вижити в корпоративному харчовому ланцюзі” (Was Your Boss Raised By Wolves?: Surviving The Organizational Food Chain).

В какой стае вырос Ваш босс? Как выжить в корпоративной пищевой цепи
Ось що пише видавець:

Ваш начальник вічно ричить і скалить зуби? Ваш керівник терпіти не може новачків або колег, що недавно отримали підвищення, і вперто бореться за домінування на своїй території? Книга “В якій зграї виріс Ваш бос?” підкаже Вам, як не стати жертвою амбіцій шефа, як читати “територіальні мітки” та уникати суперництва з босом (тому що у програші однаково будете Ви), а також як приборкувати начальника-вовка. Незважаючи на розважальний і легкий тон, книга містить важливі відомості про те, як підготуватися до успішного будівництва професійної кар’єри в умовах гострої конкурентної боротьби. Вдалі порівняння зі звичками вовчої зграї та живі сценарії розвитку подій не дадуть Вам нудьгувати.

MUST READ:  Соціальне навчання і бізнес-культура

Бос не може бути хорошим. Принаймні – для всіх. Поганий, страшний, жахливий, огидний – такими епітетами нагороджують начальників і автори наступних книг:
Who’s Afraid of the Big Bad Boss? 13 Types and How to Survive Them (Marilyn Haight)
A Survival Guide for Working With Bad Bosses: Dealing With Bullies, Idiots, Back-stabbers, And Other Managers from Hell (Gini Graham Scott)
Nasty Bosses: How to Deal with Them without Stooping to Their Level (Jay Carter)

Є, де розгорнутися бідному співробітникові. Принаймні, як заспокійливий засіб цілком підійде 🙂