Як оригінальна модель Google “70-20-10” може посприяти плануванню кар’єри

Планування кар'єри Робоче середовище постійно змінюється, і тільки ті, хто адаптуються, зможуть вижити в ньому. Тенденції, які визначають цю нову еру, зводяться до підприємництва, гнучкості та інноваційності, переконані автори сайту Business Insider.

Кайл Вестевей (Kyle Westaway), лектор Harvard, описав ці ідеї у своїй презентації, де він ділиться моделлю “Google 70-20-10”. Він наголосив, що кожен повинен використовувати цій графік, як дороговказ для розвитку своєї кар’єри, тобто присвячувати 70% свого часу розвитку своїх ключових компетенцій, 20% – спорідненим проектам і 10% – засвоєнню нових навичок та сайд-проектам.

“Працюйте над своєю ключовою компетенцією, – наголошує Вестевей. – Вам потрібно заслужити довіру у великій організації, заслужити довіру клієнтів, і єдиний спосіб заслужити її – постійно виправдовувати і перевершувати очікування. Це основна причина, через яку вас найняли у компанію. Якщо ви зможете це зробити – ви матимете основу для того, щоб рухатися далі”.

MUST READ:  5 уроків рецесії для стартапів

І це саме той момент, коли важливими стають інші 20%, які дозволяють працювати над спорідненими проектами. Наприклад, один із найуспішніших та найбільш популярних продуктів Nike починався як “побічний” проект.

І насамкінець, ви повинні виділити 10% часу для того, щоб вивчати щось абсолютно нове. Щось таке, з чим раніше вам ніколи не доводилося мати справу.

Розвиток успішної кар’єри – це здатність розумно розподіляти свій час та енергію, і вміння сказати “ні”, проектам, які не вкладаються у вашу концепцію і не додають нічого до вашого розвитку.