Чому на роботі не працюють

Чому на роботі не працюютьНа питання «де вам добре працюється» мало хто відповість «в офісі». А якщо і відповість, то обов’язково уточнить: «дуже рано вранці, поки нікого немає» або «у вихідні», — пишуть Джейсон Фрайд і Девід Хейнмейер Ханссон у своїй книзі “Remote: Офіс не обов’язковий”. Виходить, що повноцінно працювати в офісі можна.

Офіс у робочий час — це останнє місце, де ви захочете перебувати, якщо вам потрібно зробити якусь роботу. Все тому, що офіс став «зоною переривань». Багатолюдна контора схожа на кухонний комбайн — перебування тут рубає ваш день на безліч дрібних шматочків. П’ятнадцять хвилин тут, десять хвилин там, двадцять тут, п’ять там… І кожен такий сегмент наповнений телеконференціями, зустрічами, нарадами та іншими стандартними, але необов’язковими з точки зору роботи перериваннями. А коли робочий день грубо порубаний на робочі хвилини, займатися чимось осмисленим неймовірно важко.

Осмислена, творча, складна і важлива робота вимагає тривалих періодів концентрації, коли ніщо не відволікає і можна з головою зануритися в те, чим займаєшся. У сьогоднішньому офісі про таку розкіш, як можливість ні на що не відволікатися, мріяти не доводиться. Навпаки, відволікають постійно.

MUST READ:  Революция в условиях цифрового вихря

Насправді можливість побути наодинці зі своїми думками — одна з основних переваг віддаленої роботи. Працюючи самостійно, далеко від офісного рою, залишаєшся в зоні своєї максимальної ефективності. І дійсно досягаєш результату — того самого, якого марно чекав від себе на роботі!

Звичайно, в роботі поза офісом є свої складності. І, можливо, відволікатися доведеться з інших причин. Їх безліч. Вдома є телевізор. У кафе хтось голосно розмовляє за сусіднім столиком. Але справа в тому, що ці відволікаючі фактори ви у змозі контролювати. Вони пасивні. Вони не сковують вас по руках і ногах. Завжди можна знайти спокійне містечко або навіть надіти навушники, але зате не турбуватися, що колега грюкне вас по плечу, тільки-но ви нарешті зосередитеся. Або що вас покличуть на чергову нікому не потрібну нараду. Це ваше робоче місце, ваша зона — і тільки ваша.

Не вірите? Розпитайте людей. Або запитайте самого себе: де ви працюєте, коли дійсно хочете отримати результат? Навряд чи відповідь буде «в офісі у робочий час».

MUST READ:  8 граней умения пользоваться удачей

Бізнес-цитатник — найкращі ідеї з бізнес-книжок.