Microsoft VS Yahoo: листування та обмін люб’язностями

Microsoft VS Yahoo: листування та обмін люб'язностямиІнтернет-компанія Yahoo не заперечує проти угоди по поглинанню з боку Microsoft, однак уважає, що корпорація повинна запропонувати більше 31 долара за акцію, якщо розраховує купити компанію, повідомляє Reuters.

Microsoft установила тритижневий термін для того, щоб рада директорів Yahoo! прийняла пропозицію компанії про придбання. У листі, відправленому Yahoo! у суботу 5 квітня, вказується, що якщо рада директорів компанії не прийме рішення до 26 квітня, то Microsoft звернеться із пропозицією безпосередньо до акціонерів компанії, однак назве суму нижче нинішньої. Інакше кажучи, виконавчий директор корпорації Microsoft Стів Баллмер (Steven Ballmer) пригрозив менеджменту Yahoo ворожим поглинанням.

“Обравши тактику не вступу в переговори з нами, ви не стали розглядати пропозицію Microsoft по суті, у якій містяться величезні вигоди для керівництва, акціонерів і працівників Yahoo”, – відзначив Баллмер.

У листі-відповіді 7 квітня Yahoo відкидає повторну пропозицію про покупку, а також виставляє свої контраргументи відносно доводів Баллмера.

MUST READ:  Apple придбає Sony?

Думаю витримки із цього листа будуть цікаві аудиторії.

“…Ми, як і раніше, не проти угоди з Microsoft, якщо вона буде в інтересах наших акціонерів. Наша позиція полягає просто в тім, що будь-яка угода повинна бути на ту суму, що повною мірою відображає глобальне значення Yahoo, у тому числі будь-які стратегічні переваги Microsoft, і на умовах, які забезпечують упевненість наших акціонерів у майбутньому розвитку компанії.

Ми продовжуємо запускати нові сервіси, розвиваємо наші технології й платформи. Сьогодні, ми оголосили про запуск нової платформи управління рекламою AMP Yahoo, яка значно спрощує процес покупки й продажу рекламних оголошень.

Як ви знаєте, недавно ми знову підтвердили наш фінансовий рейтинг Q1 і затвердили план дій на наступний рік, що свідчить про здатність діяти відповідно до наших очікувань, незважаючи на нинішні економічні умови.

Крім того, наш трирічний фінансовий і стратегічний план, який ми опублікували, свідчить про значний потенціал росту на фінансових ринках. Цей план одержав позитивні відгуки від наших акціонерів, і позитивні думки експертів про те, що вартість Yahoo як окремої компанії буде вище, ніж вартість, запропонована у Вашій пропозиції.

MUST READ:  Сет Годін: Правило 90%, парадокс Зенона і досконалість

Ваші власні заяви ясно дали зрозуміти стратегічну важливість Yahoo.

Ми розглянемо Вашу погрозу про витиснення наших незалежних членів із Ради Директорів й упевнені, що дана заява є контр-продуктивною і несумісною із заявленою метою дружнього поглинання. Ми впевнені, що наші акціонери розуміють це, і наша незалежна рада найкраще здатна об’єктивно й зі знанням справи все оцінити.

На закінчення, будь ласка, дозвольте нам підтвердити нашу позицію, щоб не було ніякої плутанини. Ми відкриті для всіх альтернатив, які забезпечать максимальну вартість акцій нашої компанії, у тому числі угоди й для Microsoft, якщо повністю визнає цінність й автономність Yahoo, і перевершить інші альтернативні пропозиції…”