Кожен шостий працівник ніколи не заговорить про підвищення

Кожен шостий працівник ніколи не заговорить про підвищенняРозмови про підвищення заробітної платні ніколи не були легкими. Втім, якщо деякі співробітники все-таки спромагаються на таку розмову – кожен шостий працівник стверджує, що ніколи у житті не піде на такий крок. Принаймні, саме такі дані HR-дослідження, проведеного компанією Ceridian та опублікованого на Management Issues.

Компанія Ceridian також виявила, що старші співробітники та чоловіки почуваються набагато більш впевнено, коли говорять про підвищення. І як наслідок – частіше стають ініціаторами таких розмов.

Лише п’ята частина респондентів, молодших 34 років почуваються комфортно, коли просять про підвищення. Якщо ж говорити про їхніх старших колег, яким уже виповнилось 35 років – тоді рівень впевненості суттєво зростає – до 80%.

Дослідження виявило також, що чоловіки зазвичай більш прямо говорять про підвищення, ніж жінки. Серед 8% респондентів, які стверджували, що при необхідності вестимуть жорсткі переговори щодо підвищення заробітної платні, три чверті виявились чоловіками.

MUST READ:  Як правильно застосовувати «метод батога» для виховання співробітників?

Що ж стосується молодших співробітників – то хоч вони й не так впевнено йдуть на переговори про підвищення заробітної платні – все ж саме вони найбільше цікавляться розміром компенсації своїх колег і готові до бунту, якщо, на їхню думку, зарплатна політика компанії виявиться несправедливою.

Найцікавіше те, що приблизно половина респондентів хотіла б знати про всі деталі компенсації своїх колег, але при цьому не хотіла б, щоб колеги знали те саме про них… Не зовсім справедливо – але дуже зручно для самих співробітників.