Поради від спортивного тренера, які можуть бути застосовані в бізнесі

Поради від спортивного тренера, які можуть бути застосовані в бізнесі“Навіть якщо ваша організація буде переповнена талантами – перемога не завжди буде перебувати під вашим контролем. Не існує гарантії, не існує стовідсотково дієвої формули успіху. Все зводиться до пошуку нових рішень, які підвищують ваші шанси на домінування. І якщо ви навчитеся робити це – тоді результат не змусить себе чекати”, – стверджує Біл Волш (Bill Walsh), знакова фігура в історії NFL, який без перебільшення перевернув історію американського футболу.

У Волша завжди була власна філософія лідерства, яку він вважав надзвичайно потужним та продуктивним інструментом і вірив, що його можна застосовувати не лише у спорті, але й у бізнесі.

Ось лише кілька принципів, яких радив дотримуватися Волш і які допоможуть досягнути успіху кожному лідеру (тренеру чи бізнес-управлінцю):

1. Вірте в людей. Спонукайте їх завжди показувати найкращий результат. Ніхто не подякує вам за те, що ви не вірили в нього;

MUST READ:  Секрети успіху або 6W корпоративного росту

2. Пам’ятайте про професіоналізм. “Чемпіони поводяться та відчувають себе, як чемпіони, ще задовго до того, як вони стануть чемпіонами”.

3. Пам’ятайте про ворогів. Один суперник може причинити вам більше зла, ніж користь, яку принесуть вам сто друзів.

4. Захистіть свою “невидиму сторону”. Ви повинні аналізувати не лише сильні, але й слабкі сторони своєї організації.

5. Звикніть до критики. Лідер не може уникнути критики. Тому вам потрібно навчитися якомога швидше “зализувати рани” та рухатися далі.