Займайтесь тим, що вас цікавить в даний момент

Займайтесь тим, що вас цікавить в даний момент Девід Хеннсон, представник компанії 37signals, ділиться своїми відкриттями щодо мотивації: “В минулому мені доводилося часто змушувати себе займатися справами, якими мені не хотілося займатися. І чесно признаюся – це було дуже складно”, – визнає він.

Нестача мотивації – це основна причина, через яку людям іноді доводиться докладати великі зусилля, щоб змусити себе виконати ту чи іншу роботу. Кожна людина внутрішньо відчуває, коли вона займається справою, яка її не варта. У такий момент людина відчуває, що просто марно витрачає свій час.

Девід Хеннсон зауважує також, що йому складно займатися багатьма справами одночасно. Зазвичай він віддає перевагу тому, щоб обрати одну справу і повністю сконцентруватися на ній. Все інше він відкладає на потім і забуває про це до того часу, поки не виконає першочергове завдання. Інакше час витрачатиметься вкрай неефективно.

Коли людина має природній інтерес до певної справи – її продуктивність багатократно зростає. І навіть якщо на перший погляд справа, якою ви зараз захоплені, не є найважливішою з точки зору логіки, все ж вам варто нею займатися якраз через цю перевагу у продуктивності, яку ви отримуєте. “Якщо мене щось цікавить – я справляюся із завданням не лише якісно, але й дуже швидко”, – додає Хеннсон.

MUST READ:  Електронна пошта - найбільший «пожирач часу» та «вбивця» ефективності!

Коли ж людина займається справою, до якої ставиться байдуже – її ефективність у багато разів нижча. Вона постійно шукає, чим зайняти себе замість небажаної роботи, легко відволікається на перевірку пошти, перегляд новин чи розмови з друзями по скайпу. І продуктивність при цьому багатократно нижча!