Стів Возняк про зародження Apple

Стів Возняк про зародження Apple Співзасновник компанії Apple Стів Возняк (Steve Wozniak) у квітні цього року виступив перед студентами університету Південної Каліфорнії і розповів про легендарну компанію, ідея якої прийшла до них зі Стівом Джобсом у далеких 1970-их роках. Видання Macworld.co.uk опублікувало кілька цікавих цитат із цього виступу.

Стів Возняк розповів, що почав цікавитися електронікою і розробляти свої мікросхеми після того, як “почитав один журнал в туалеті”. В цьому журналі писали “статті про речі, які називалися комп’ютерами. Тоді в магазинах не було книг чи журналів, де можна було б прочитати, чим насправді є комп’ютери. А саме про них хотілося дізнатися найбільше”. Тоді Стів Возняк полюбив науку і техніку.

“Стів знав, де і як продати певний продукт. Я ніколи про це не задумувався. Я тільки створював те, що хотів створювати”, – признається Возняк. Так і почалося партнерство Стіва Джобса та Стіва Возняка – один створював пристрої, а інший їх продавав.

MUST READ:  П'ять ознак істинного генія

Також Возняк розповів про жертви, на які йому довелося піти заради Apple Computers: “Я продав найдорожчу річ – калькулятор HP-65. Взагалі то він коштував 500 доларів, але я отримав всього 250, оскільки решту грошей покупець просто не приніс”.

“Комп’ютер Apple Two я створив за три місяці. Був момент, коли я не спав чотири дні і чотири ночі підряд. Та навіть під час сну я не переставав думати про роботу. Спробуйте заснути, коли постійно думаєте про певну проблему, і існує чималий шанс, що ви прокинетесь серед ночі з готовим рішенням”.

Стів Возняк також радить “думати інакше” (think different). Способи, які раніше використовувалися для створення речей – це формули, якими краще більше не користуватися. Що, якщо зробити все по-іншому? Іноді це веде до набагато кращого рішення!”

Не так давно Стів Возняк говорив про труднощі, з якими доводиться стикатися підприємцям, які починають свій шлях у технологічному бізнесі. Він також сказав, що хотів би, щоб його iPhone міг робити все те, що може робити Android, а також признався, що Макінтош був провалом, але він буде продовжувати стояти в черзі за кожним новим iPad.