Особлива П’ятниця, або Як підняти рівень корпоративної культури

Особлива П'ятниця, або Як підняти рівень корпоративної культуриПітер Друкер (Peter Drucker), один із найвпливовіших теоретиків менеджменту XX століття, якось зазначив, що для розвитку бізнесу корпоративна культура куди важливіше правильної стратегії. Він не применшував значення стратегічного планування, він просто вірив, що компанія з низьким рівнем корпоративної культури не спроможна досягти запланованих цілей. Для того, щоб домогтися високих результатів, вам буде потрібно підняти рівень корпоративної культури. Але з чого почати? Шеллі Превост (Shelley Prevost), дописувач Inc., пропонує простий план.

Для того, щоб налагодити спілкування, об’єднати співробітників компанії і відсвяткувати успіхи в компанії Шеллі Превост Lamp Post Group придумали так звану Особливу П’ятницю. В останню п’ятницю місяця вони збираються для того, щоб поговорити про те, хто вони і що вони роблять. Вони виїжджають на пікніки, проводять спортивні змагання і навіть конкурси на найстрашніший різдвяний светр. Розваги можуть бути різними, однак суть залишається незмінною.

Шеллі пропонує кілька ідей, які допоможуть вам організувати свою власну Особливу П’ятницю.

Організовуйте обіди або вечері. За столом людям простіше спілкуватися

MUST READ:  Заголовки вирішують все

Деякі співробітники будуть раді можливості припинити працювати. Для того щоб виманити їх з офісу, організуйте обід, вечерю або просто чаювання, тому що природа людей така, що вони люблять збиратися навколо столу. Подібний захід потребує невеликих фінансових вкладень, однак так ви зможете зміцнити зв’язки і об’єднати колектив. Можна подати трохи спиртного.

Максимально чесно визначайте ціль заходу

Чесність в бізнесі — дуже дивна штука. Ми не розголошуємо розміри окладів кожного члена колективу, оскільки це могло б зашкодити фінансовій політиці компанії, але розкриваємо секрети виробництва, щоб підвищити попит на свою продукцію. Ваша ж мета полягає в тому, щоб бути чесними і при цьому не створювати в колективі зайву нервозність.

Визначайте переможців

Увечері Особливої П’ятниці ми завжди оголошуємо переможців — співробітників, які досягли за минулий місяць особливих результатів. Ми заохочуємо їх досягнення, роблячи акцент на їх ставлення до роботи. Вибирати переможців слід вкрай обережно, оскільки всі інші члени колективу можуть перейняти їх поведінкову модель.

MUST READ:  Які працівники вам потрібні?

Щомісяця ми присуджуємо дві премії. Хтось отримує страшну ляльку як символ непривабливої ситуації, з якої йому вдалося вийти з честю — до речі, цей приз майже завжди йде представникам IT-відділу. Інша нагорода присуджується ентузіасту, чия діяльності в компанії не обмежується виконанням посадових обов’язків.

Святкуйте перемоги

Будучи завантаженими роботою, ми часто не можемо перелаштуватися і по-справжньому розслабитися. Саме для цього існують Особливі П’ятниці.

Психологи і коучі відзначають, що в будь-якій діяльності існує три етапи: підготовка, виконання та визнання. У бізнесі ми зазвичай плануємо свою діяльність і слідуємо наміченим планом, але ми рідко можемо дозволити собі визнати свої успіхи, переходячи відразу до наступного пункту плану.

Особлива П’ятниця спеціально призначена для того, щоб колектив міг усвідомити свої успіхи і відсвяткувати їх. Так ви зможете підтримати співробітників, наповнити їх енергією і підготувати до майбутніх великих звершень.

За матеріалами HR-Portal.ru