Білл Гейтс більше не найбагатший!

Карлос Слім (Carlos Slim)У це складно повірити, але Білл Гейтс – комп’ютерний магнат, який давно став притчею на вустах бізнесменів, які прагнуть стати найбагатшими, втратив свій 13-річний статус першого багатія у світі. Ця звістка швидко прокотилася по новинних та бізнес-сайтах усього світу.

Схоже, що Біллові довелося скинути із себе королівську корону найбагатшої людини в світі. Але, якщо вірити його власним заявам, сам Гейтс анітрішечки не шкодує за втраченим статусом. Голова ради директорів та засновник корпорації Microsoft уступив своє місце мексиканській акулі бізнесу Карлосу Сліму (Carlos Slim).

Статок Карлоса, власника компанії бездротового зв’язку American Movil, склав $67,8 млрд., у той час як кошти на рахунку Білла Гейтса склали „тільки” $59,2 млрд..

На минулорічній конференції Microsoft у Редмонті один із учасників Донні Дейч (Donny Deutsch) запитав Гейтса, чи засмутився б він, якби перестав бути найбагатшою людиною в світі.

„Навпаки, я хотів би втратити цей статус, – відповів Гейтс, – нічого хорошого в цьому немає”.
„Але це краще, ніж бути другим”, – відзначив Дейч.
„Ні, – заперечив Гейтс, – будучи другим ви приваблюєте до себе навіть більше уваги”.

MUST READ:  Кілька уроків від Apple Store

Журнал Forbes і раніше відзначав, що Білл Гейтс, який очолював рейтинг найбагатших людей світу протягом 13-ти років, та Уорен Баффет швидко втрачають свої позиції. Як наслідок, ще в квітні цього року Сліму вдалося обійти Баффета, а сьогодні – залишити позаду Гейтса.