Ознаки жалюгідної роботи

Ознаки жалюгідної роботиПет Ленціоні (Pat Lencioni), автор бестселера „П’ять дисфункцій команди” (The Five Dysfunctions of a Team) представив світові нове творіння „Три ознаки жалюгідної роботи” (The Three Signs of a Miserable Job), яку можна буде придбати вже влітку. Завітавши до Нью-Йоркського офісу BusinessWeek, він припідняв завісу таємниці і таки поділився своїми міркуваннями щодо ознак, які перетворюють компанію на жалюгідне місце для праці.

„Мій батько, повертаючись додому, щовечора скаржився на свою роботу”, – пояснює Ленціоні. Не дивно, що ця сцена відклалася у свідомості малого Пета і сьогодні він намагається відшукати пояснення, що ж перетворює працю на жалюгідне занняття.

Першою ознакою жалюгідної роботи є анонімність. Ви почуваєтеся так, наче ніхто навколо вас не знає. А ваш керівник не знає взагалі нікого зі своїх співробітників (підлеглих). Із цією проблемою стикаються навіть високооплачувані атлети, які відчувають, що тренери нічого не хочуть знати про їхнє особисте життя. Тут не йдеться про визнання, тут йдеться про особливий підхід до кожного працівника. Тому якщо хтось повертається із декретної відпустки, запитайте її про дитину.

MUST READ:  10 ознак того, що ви нікого не надихаєте як керівник

Другою ознакою жалюгідної роботи є даремність. Ви відчуваєте, що ваша праця нікому не потрібна. Ви нікому не допомагаєте і не полегшуєте життя.

Третьою ознакою є „безвимірність”. Ви не можете оцінити свій внесок у спільну справу чи відчути власний прогрес. Якщо ви усвідомлюєте, що успіх залежить лише від когось іншого, а зовсім не від вас – ви втрачаєте контроль над ситуацією.