Можливо, ваш керівник справді вас ненавидить

Можливо, ваш керівник справді вас ненавидитьЯк говориться у відомому анекдоті: “Той факт, що ви шизофренік, ще не означає, що за вами ніхто не стежить”. А отже ті працівники, які з якихось причин вирішили, що керівник їх недолюблює – можуть виявитися правими.

Опитування, проведене компанією Skillzbase виявило, що більше, ніж дев’ять із 10-ти менеджерів, якби їм випав шанс, з радістю позбавилися б як мінімум від одного члена своєї команди. І, на превеликий жаль, кожен п’ятий респондент визнав, що за слушної нагоди він би змінив всю команду в цілому.

По суті ж, лише 8% серед опитаних 870 британських менеджерів наголосили, що вони повністю задоволені кожним своїм підлеглим і у жодному разі не хотіли б нікого змінювати.

Вісім із десяти респондентів були впевнені, що як мінімум один учасник їхньої команди діє в розріз із наміченою стратегією і поводиться зовсім не так, як про нього складалось враження під час першого інтерв’ю на посаду.

MUST READ:  День Боса і його «непорушних» правил ;)

Дві третини керівників відчувають, що підлеглі надали не зовсім правильну інформацію, яка стосується їхніх знань чи досвіду, у резюме.

Три чверті респондентів переконані, що як мінімум один учасник їхньої команди діє невмотивовано та незадоволений своєю роботою, що, звісно ж, має прямий вплив на його результативність (і як наслідок – результативність всієї команди).

Значною мірою скептицизм та цинізм менеджерів щодо своїх підлеглих пов’язаний із провальною рекрутинговою діяльністю їхніх компаній, переконані у Skillzbase. Три чверті менеджерів, які взяли участь у дослідженні, сказали, що вони мали занадто мало можливостей поспілкуватися із майбутніми підлеглими на етапі їхнього підбору.

Розчаровує і те, що така недовіра та неприязнь виявляється абсолютно взаємною. Підлеглі у більшості випадків плекають не менш палку неприязнь до своїх керівників. І з цим давно потрібно щось робити…