9 брендів, які ви навряд чи впізнаєте за кордоном

Великі компанії часто дають інші назви одним і тим же продуктам у різних країнах. Якщо ви опинилися в іншій країні і не можете годинами знайти дуже відомий вам продукт, можливо, він просто поставляється «під псевдонімом». Видання Bright Side представило короткий огляд відомих брендів, які змінюють назви продуктів у різних країнах, і причини, за якими вони це роблять.

Burger King

Burger King
Перший Burger King з’явився в США в 1954-му році і з тих пір бренд відкриває ресторани під цією назвою в усьому світі. Але перш ніж зайти на австралійський ринок, керівники виявили, що там вже існує бренд з таким же ім’ям. Тому Burger King придумав нову назву для Австралії — Hungry Jack’s.

Axe

Axe
Компанія Unilever заснувала Axe у Франції в 1983-му році, але в деяких країнах це ім’я вже було «зайнято» іншими брендами. Крім того, в англомовних країнах складно асоціювати слово «axe» («сокира» з англійської) з парфумерією. Для продажу продуктів у Великобританії, Ірландії, Австралії, Новій Зеландії та Китаї компанія вибрала ім’я Lynx.

MUST READ:  Не зважайте на тих, хто критикує вас

Danone

Danone
Danone була заснована іспанським фармацевтом Ісааком Карассо. Він назвав бренд на честь сина Деніеля (Данон — це його зменшувальне ім’я в сім’ї). Вийшовши на американський ринок, керівництво компанії вирішило надати назві «американського» звучання — Dannon. Колишню назву американці вимовляли з помилкою, розділяючи її на два слова: «ден» і «ван».

Rexona

Rexona
Не дивуйтеся незвичайній назві продукту — це не помилка. Як і Axe, Rexona належить корпорації Unilever. У Великобританії її знають як Sure, в США як Degree, в Японії — Rexena, а в Південній Африці — Shield.

Mr. Clean

Mr. Clean
Рекордсменом з ренеймінгу є бренд Mr. Clean. Майже в кожній великій країні цей засіб для чищення має власне ім’я. Ось кілька з них: Mr. Clean (США, Канада), Meister Proper (Німеччина), Monsieur Propre (Франція), Maestro Limpio (Мексика і Латинська Америка), Mastro Lindo (Італія). У Великобританії та Ірландії просто Flash.

MUST READ:  Що ви продаєте: цінність чи бренд?

Crest

Crest
Procter & Gamble випускає зубну пасту Crest із 1955-го року. У Німеччині, Польщі, Болгарії, Україні, Росії та інших країнах у неї інша назва — Blend-a-med.

Dove

Dove
Шоколад Dove можна купити в усьому світі, але в деяких країнах, таких як Великобританія, Єгипет та Індія, він продається під назвою Galaxy.

Twix

Twix
Спочатку шоколадний батончик називався Raider і був вироблений у Великобританії в 1967-му році. У 1979-му році його імпортували в США під ім’ям Twix. Але в багатьох європейських країнах його все ще продають під ім’ям Raider.

Lay’s

Lay's
Walkers був заснований у Великобританії в 1948-му році. У 1989-му виробник чіпсів Lay’s компанія PepsiCo придбала Walkers. Після чого британські чіпси змінили дизайн, але зберегли свою назву.

За матеріалами MMR

Ілюстрація: Depositphotos.com