Купіть собі трішечки Google

Купіть собі трішечки GoogleУ п’ятницю 18 квітня доволі несподівано повернулася любов інвесторів до компанії Google і проявила себе дуже сильно. Після публікації квартальних звітів Google, які змогли повністю спростувати депресивну статистику ComScore (див. виправдання аналітиків ComScore), акції компанії Google поставили абсолютний рекорд росту з моменту первинного розміщення в серпні 2004-го року. Усього за один день вони підвищились у ціні на 20%.

Таким чином, капіталізація Google повернулася на січневий рівень $170 млрд. Однак до повного відновлення колишніх позицій ще далеко, оскільки падіння було занадто великим. Досягнувши піку 6 листопада 2007 року ($747), з тих пір акції Google практично безупинно падали, часом скачуючись майже до $400, повідомляє “Хабрахабр”.

Трохи історії

Google вийшла на біржу NASDAQ у 2004-ом році. Тоді акції коштували по $84 кожна. На перших ж торгах їхня вартість перевищила $100.

23 січня 2006-го року в пресі почали говорити про падіння акцій компанії Google до $399,46.

2 жовтня 2007-го року по всіх новинах пройшла звістка про те, що акції Google поставили рекорд і коштують $584,39 кожна. Тоді аналітики пророкували, що, можливо, до кінця року вартість однієї акції підвищиться до $600.

MUST READ:  10 гріхів великого Боса

6 листопада 2007-го року акції Google досягли піку в $747 кожна.

Де ж і як купити акції Google

Можливо Ви звичайний хлопець (чи дівчинка), який живе, наприклад, у Вінниці. Чи можете Ви купити собі трохи акцій пошукового гіганта?

Відповідь на це питання можна знайти безпосередньо у сервісі Google “Питання і відповіді”:

“Будь-який інвестор – фізична чи юридична особа – для здійснення операцій з акціями може звернутися в брокерську фірму. Якщо Ви уклали договір із брокерською фірмою, то по Вашому дорученню брокер зобов’язаний:
– купувати й продавати ваші цінні папери на фондовій біржі або іншій площадці, призначеної для торгів цінними паперами;
– видавати Вам готівкою або перераховувати на Ваш банківський рахунок прибуток від операцій із Вашими цінними паперами й належні вам дивіденди;
– звітувати перед Вами про виконання кожного Вашого доручення про покупку або продаж цінних паперів.

Технологія придбання акцій через брокера дуже проста. Ви приходите в брокерську фірму, пред’являєте паспорт (якщо Ви фізична особа), і з Вами укладають договір на обслуговування на ринку цінних паперів. Цей договір буде основою для того, щоб Ви давали доручення Вашому брокеру для роботи на біржі.”

“На практиці ж, існує така чудова річ, як інтернет-трейдінг – за допомогою спеціальної програми кожен може купити або продати акції через Інтернет. Як це виглядає:
– клієнт приходить до брокера й укладає договір на брокерське обслуговування;
– на своєму комп’ютері встановлює і налаштовує програмне забезпечення;
– переводить на свій біржовий рахунок кошти (Ваші кошти добре захищені, тому що вони зберігаються в розрахунковому центрі самої біржі, а не у Вашого провайдера-брокера);
– кілька кліків мишкою і Ви стаєте власником акцій, що Вас цікавлять..

Однак не варто думати, що купивши акції Ви обов’язково заробите. Гра на біржі – це ризик і тільки якщо його контролювати, можна отримати прибуток.”

MUST READ:  Выгоняйте плутов, но сражайтесь за див

А ось – сторінки Google на біржі Nasdaq і на Google Finance.