Як сказати “НІ” своєму керівникові?

Як сказати НІ своєму керівникові?Керівники також можуть помилятися. Але як сказати про помилку тому, хто контролює вашу роботу, кар’єру і має неабиякий вплив на якість вашого особистого життя? Відповідь на це запитання спробували дати автори Management Issues.

Сьюзан Лавлі (Susan Lawley), наставник з розвитку кар’єри, переконана, що синонімом до слова “ні” є фраза “так, але…”. Така відповідь підкреслює вашу налаштованість на конструктивне вирішення проблеми і сприяє адекватній реакції з боку керівництва. Адже ви також можете помилятись. Не можна безапеляційно ставити під сумнів компетентність керівника.

По-друге, ви повинні добре знати та “відчувати” характер вашого боса. Адже існують люди, які з радістю вислухають критику з вуст підлеглих, тому що очікують від них ініціативності. До інших потрібен більш “м’який” підхід. А який керівник у вас?

Знову ж таки, перш ніж вступати у суперечку з керівником, варто підготуватися до неї, забезпечивши свої слова фактами. Чому саме ви не погоджуєтесь із точкою зору керівника? Які вади бачите? Які способи для вирішення проблеми пропонуєте? Ви повинні бути здатні пояснити та “захистити” свої переконання і бути готовими робити це у спосіб, який нікого не образить.

MUST READ:  Джордж Сорос: портрет успішного інвестора

Насамкінець – навчіться говорити прямо. Будьте сміливішими. Саме люди, які не бояться прямо розповісти керівникові про проблеми компанії, зрештою отримують кар’єрне підвищення та зростають особистісно. Ви повинні зберігати тактовність та повагу – але якщо проблема існує – про неї потрібно говорити!