Народження імені: Mitsubishi

Народження імені: MitsubishiУ 1870-му році Ятаро Івасакі володів невеликою судноверф’ю під назвою Tsukumo Shokai (Цукумо Шокай). Будівництво морських судів, особливо транспортних, які перевозять боєприпаси японським військам в Азії, було в ті роки дуже прибутковим бізнесом.

Судноверф Tsukumo зайнялася фрахтуванням і в 1883-му році створила компанію Mitsubishi Mailship (торговельні судна Mitsubishi). Назва Mitsubishi у буквальному перекладі означає «той, хто має форму трьох діамантів» і являє собою з’єднання гербів двох родин – фундаторок фірми. Герб родини Івасакі являє собою три діаманти, розташованих один над одним, а герб Йодо Яманучі – три дубових листа, розташованих віялом.

Три діаманти принесли компанії Mitsubishi удачу, вона стала найбільшим підприємством у світі. Фірма виробляла також літаки-винищувачі Zero, які прославилися під час Другої світової війни.

Перший автомобіль Mitsubishi з’явився в 1917-му році. Виробництво моделі Colt («Кольт») було розпочато в 1963-му році. Ця назва легко вимовляється на всіх мовах світу. Цікаво, що спеціально для експорту в США Mitsubishi перейменувала Colt в Mirage (нагадаємо, що американський полковник Семюель Кольт у 1833-му році винайшов револьвер).

MUST READ:  Недовіра до брендів: причини і наслідки

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”