Експериментальний магазин: Продукти безкоштовно!?

Експериментальний магазин: Продукти безкоштовно!?Художниця Кім Патон із Веллінгтону (Нова Зеландія) вперше організувала магазин, в якому товари відпускаються абсолютно безкоштовно. Асортимент магазину доволі широкий, тут представлено численні хлібобулочні, кондитерські, м’ясні і рибні вироби, овочі і фрукти.

Всі товари до полиць цього магазину надходять із інших супермаркетів. Тобто, це залишки, які не встигають розпродати до закінчення терміну придатності.

Пекарні при великих торговельних точках щоденно випікають величезну кількість хлібобулочних виробів, а нереалізовану продукцію за день потім доводиться викидати. Аналогічна ситуація виникає і з овочами та фруктами, молочними виробами. Автори проекту впевнені, що таким чином можливо зробити одразу дві добрі справи: допомогти малозабезпеченим і сприяти зменшенню відходів, повідомляє “ТСН”.

Як не дивно, ідея була з ентузіазмом сприйнята підприємцями. У планах магазину співпраця не лише з продовольчими магазинами, а й ресторанами, садівничими господарствами.

Можливо, подібні безкоштовні магазини мають непогане майбутнє, але, на жаль, точно не в Україні. Такий бізнес явно не пройде – у нас ще дуже багато охочих продати прострочений товар, просто перебивши дату виготовлення.