Народження імені: Nescafé

Народження імені: NescaféУ 30-і роки минулого століття в Бразилії вдався небувалий урожай кави. Харчова промисловість країни не справлялася, навіть незважаючи на те, що зерна стали обпалювати в паровозних топках. Тоді бразильці звернулися по допомогу до швейцарської компанії Nestlé, що у ті часи прославилася своїм високим технічним розвитком і почала виробництво дитячої борошняної суміші особливого дрібного млива.

Дослідники компанії прийнялися за роботу. Вони довго експериментували з кавовими зернами, перш ніж прийшли до відкриття, що здрібнена до стану пудри й збагачена вуглеводами кава легко розчиняється у воді й зберігає свої ароматичні й смакові властивості.

Окупація, що почалася, позбавила французів можливості спробувати Nescafé у той час. Після звільнення американські солдати першими привезли у Францію каву Nescafé. У їхній денний раціон обов’язково входив пакетик Nescafé. Незадовго до 1960-го року металеві коробки, у яких продавалася кава Nescafé, були замінені скляними банками.

Знамениту музику, яка супроводжує рекламний ролик Nescafe, що вийшов на телевізійні екрани в 1982-му році, знайшли вже під час зйомок. Це колумбійська мелодія, яка називається «Collegiala». За один тільки рік було продано більше мільйона дисків із цією мелодією. У сто разів більше, ніж самих банок розчинної кави Nescafé!

MUST READ:  Народження імені: Renault

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”