Краса чи розум? Що стане вирішальним на співбесіді?

Краса чи розум? Що стане вирішальним на співбесіді? За даними останнього опитування, проведеного виданням Newsweek, більше половини респондентів вважають, що у кваліфікованих, але непривабливих кандидатів менше шансів отримати хорошу роботу, ніж у привабливих, але менш досвідчених.

У дослідженні взяли участь 200 менеджерів компаній та 964 представники державного сектору, які рекомендували молодим людям, що шукають роботу, інвестувати у свій зовнішній вигляд не менше коштів та часу, ніж вони інвестують у власне резюме. Як виявляється, економісти вже давно вивчають зв’язок між зовнішніми даними та посадою.

“У кандидатів, які мають рівні можливості, зовнішні дані перетворюються в значне збільшення зарплатні або бонусів, яке називається “премія за красу”. Крім того, більшу зарплатню отримують ті, у кого високий зріст, білі зуби тощо”, – додають дослідники.

Результати дослідження доводять несподіваний факт: красива зовнішність дозволяє не лише отримати посаду, вищу зарплату та кращі умови праці – але вона іноді цінується роботодавцями вище, ніж отримана освіта.

MUST READ:  Як отримати нову роботу

“Нова реальність ринку праці, – говорить керівник управління кадрів однієї із Нью-Йоркських компаній, – краще мати звичайну освіту, але бути красивими, ніж мати блискучу освіту, але бути непривабливими”.