Аутсорсінг на всі випадки життя

Аутсорсінг на всі випадки життяУ кожної людини є список дрібних, не надто цікавих справ, які було б непогано передоручити кому-небудь. Позбавити людей від виконання неприємних справ, виявляється, хороша ідея для бізнесу, яку взяли на озброєння деякі компанії.

Побутовий аутсорсінг. На сайті RunMyErrand усе, що потрібно від відвідувача, це описати завдання (скажімо, забрати речі з хімчистки, вигуляти собаку тощо) і вказати, скільки ви збираєтеся заплатити за зроблену вам послугу. Після цього оголошення про «вакансії» розсилається підписникам сайту, готовим виконувати дрібні доручення. Як показує статистика, у середньому через 10 хвилин знаходиться бажаючий взяти на себе завдання. Відкрити такий бізнес де завгодно не представляє особливого клопоту. Заробляти при цьому можна на відсотках з кожної угоди, на фіксованій платі з відвідувачів (за певний час користування сервісом) або на рекламі.

Особистий кухар. Якщо ви не любите готувати, виходів є чимало: купувати напівфабрикати, замовляти їжу з ресторану тощо. Однак компанія BookOfCooks пропонує не відмовлятися від справжньої домашньої їжі, а знайти того, хто буде готувати її замість вас. Відвідавши сайт компанії, ви можете вибрати кухаря за допомогою опцій пошуку – по місту або типу блюд, які хочете покуштувати. Свої послуги пропонують як професійні шеф-кухарі, так й аматори. Вони розміщують про себе інформацію: меню, ціни, фотографії й навіть відеоролики. Безсумнівна перевага BookOfCooks, крім зручності користування, – це ціна. Найчастіше їжа, замовлена через цей сайт, дешевше ресторанної, але не уступає їй по якості. У виграші залишаються всі: і клієнти, і кухарі (вони мають непоганий постійний підробіток), і сама компанія. Незважаючи на те, що користування сайтом безкоштовне для всіх, його висока відвідуваність відкриває перед BookOfCooks широкі можливості для заробітку на продажі реклами.

MUST READ:  Парадокс мовою бізнесу

Міні-аутсорсінг для бізнесу. Існують десятки сайтів по працевлаштуванню, що дозволяють компаніям знаходити співробітників на роботу з повною або частковою зайнятістю. Однак, що робити, якщо вашій фірмі потрібний разовий помічник для виконання невеликих завдань? У цьому випадку варто скористатися послугами інтернет-компанії ShortTask, на сайті якої роботодавці можуть знайти виконавців на будь-який разовий підробіток. Причому мається на увазі, що працювати підрядники будуть вдома (а це значно розширює коло потенційних виконавців). Роботодавцеві потрібно описати суть завдання (наприклад: розшифровка аудіо- або відеозапису, створення контента для сайтів і т.д.), указати його вартість і дедлайн, а також створити рахунок для оплати виконаної виконавцем роботи. Відвідувачі сайту, які шукають підробіток, самі відбирають завдання, що їх цікавлять. А коли робота виконана – одержують плату через систему PayPal.

За матеріалами журналу “Управління компанією”