З чим же “їсти” Web 2.0?

“Шукаю спеціаліста з Web 2.0” – приблизно так мають починатися деякі вакансії недалекого майбутнього. А може й ні… В загалі, що таке Web 2.0? Преса, судячи зі всього, серйозно взялася за новий термін, пропонуючи визначення на свій смак і розсуд.

На мою думку, це не що інше, як назва нових віянь та тенденцій інтернет-простору. А бажаючих щось об’єднати, тим самим відокремлюючи від іншого (Web 1.0, старого та неповороткого), завжди знайдеться безліч.

Ось майже наукове підтвердження:

“Концепція Web 2.0 народилася на мозковому штурмі видавництва O’Reilly Media і компанії MediaLive International. Веб-піонер і віце-президент O’Reilly Дейл Дагерті (Dale Dougherty) відзначив, що веб далекий від краху і навіть важливіший, ніж раніше: нові програми і сайти з’являються із завидною регулярністю. Більше того, у фірм, що пережили колапс, було щось спільне. Можливо, в результаті доткомовського краху має сенс говорити про Web 2.0. Ми вирішили, що так і є. Так народилася Web 2.0 Conference”. [What Is Web 2.0]

Вважається, що Web 2.0 немає чітких границь. Це ніби центр притягнення різних правил та практичних рішень. Таке собі “сонечко”…

MUST READ:  Інтерв'ю з Ребеккою Блад (Rebecca Blood). Частина II

Поки одні пишуть про “10 кроків до створення успішного Web 2.0 проекту”, розмірковують про бізнес-модель, інші вже порівнюють Web 2.0 з комунізмом.

До речі, блог є класичним представником Web 2.0. З чим себе при нагоді вітаємо 🙂