Народження імені: Nivéa

Народження імені: NivéaМаленька кругла плоска коробочка з’явилася на світ у Гамбурзі в 1911-му році в лабораторії при аптеці, що належала фармацевту Оскару Тропловіцу. У цій маленькій жовтій коробочці (синьою вона стала тільки в 1925-му році) продавалася суміш масла, води, конвалійного емульгатора і декількох інших есенцій.

Все це перетворювалося в крем білого, немов сніг, кольору (сніг латинською “nivea”), що, як стверджувалося, надавав жіночому обличчю білизнý – ефект, до якого прагнули всі дами в ту “епоху парасольок від сонця”.

У 1932 році крем Nivéa з’явився у Франції, але раніше цю марку купила компанія Guerlain, яка вже продавала під цією ж назвою один зі своїх кремів. Згодом марка була куплена компанією Beiersdorf, що створила кілька її видів: Nivéa Sun, Nivéa Creme, Nivéa Vital і Nivéa Visage.

Але проникнення марки Nivéa Visage у країни, в яких не говорять французькою, виявилося непростою справою. Причина в тім, що французьке слово “visage” (“обличчя”) у багатьох країнах асоціюється з іменником “ляпас”, і цю марку довелося перейменувати: в Nivéa Gesicht у Німеччині, Nivéa Facial в Іспанії, Nivéa Viso в Італії, Nivéa Face – у країнах, де розмовляють англійською.

MUST READ:  Народження імені: Levi's

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”