Різдво Христове: потенціал Творця всередині нас

Різдво Христове: потенціал Творця всередині нас Напередодні Різдва Христового хочеться поділитися власним відчуттям свята, яке, очевидно, пов’язане з власними пошуками тієї метафори, яку закладено в основу послання до нас – простих людей. Як для людини і управлінця для мене Різдво Христове є дуже символічною й метафоричною річчю, в якій можна виразно побачити феномен народження звичайною людиною Творця, Бога.

Це колосальна річ, адже це означає, що людина має потенціал народження в собі богорівного Начала, яке може Творити. Не підтримувати, не забезпечувати, не виживати, а саме Творити. Кожна людина може й повинна замислитися та відчути в собі той потенціал Творця. По суті, це феномен, який створює і розвиває усе навколо – життя в усіх його проявах. Будь-який позитивний вплив на світ, на розвиток виходить з енергетики творця – він не може з’явитися десь із зовні. Він з’являється всередині, у нас самих. І метафора Різдва це яскраво пояснює.

Творцями є далеко не всі. Або ж не завжди. Наприклад, люди, які змушені брати хабар, нічого не створюють, а навпаки, лише крадуть, компенсують, використовуючи чужі джерела, не заслуживши того права. Хабарник апріорі є Жертвою, а не Творцем.

Та не все так просто із “створенням”. Інколи людина не може покращити, змінити навколо себе світ, часом ворожий і пригнічуючий. Але навіть у такому випадку можна багато чого зробити. Часом треба мати мужність, стійкість і творчу силу у Збереженні. Збереженні свого Я. У вмінні вистояти, зберегти свою ідентичність. Зберегти спроможність бути Жінкою у житті. Бути Професіоналом, а не служакою. Бути Сином для батьків. Зберігаючи, ми не перевертаємо світ – виконуючи свою роль якісно, ми не даємо собі впасти, зрадити себе. Це дає нам поштовх до розвитку. Іноді для такого збереження треба не менше мужності, ніж для проривних героїчних дій. По суті, ми весь час стоїмо перед вибором – існувати чи залишитися по факту чиїмось матеріалом або інструментом, частиною чиєїсь гри, позбавивши себе реалізації закладеного в нас Богом потенціалу Творця.

MUST READ:  Принципи авокадо

Якщо людина вміє зберегти щось, вистояти, це дозволяє зробити крок вперед. Одні – створюють, а іншим треба просто зберегти гідність. Це щоденний героїзм багатьох людей (і таких багато). Вони перемагають, змінюючи світ через спроможність виживати, та залишаються собою.

Старша жінка, пенсіонерка, зберігаючи себе, доводить своє право на сукню з квітами, і при тому, можливо, ледве втримує сльозу від чергової несправедливості. Вона не вимагає, а живе, гідно виконуючи свою місію Жінки. Як не дивно, іноді саме це зберігає життя і для нас. Творить…

Працівник ДАІ, який допомагає водіям у заторах, Створює, просто виконуючи свої обов’язки.

Студент, який вирішує не списувати, не скачувати з інтернету готовий реферат, а звертається до першоджерел і напрацьовує власне розуміння й відчуття предмету, – теж Створює.

Викладач, який створює атмосферу пошуку для своїх слухачів і ставить планку, вищу за популярну навчальну літературу, дарує своїм студентам радості Творчості та Досягнень.

MUST READ:  Показники, про які повинен знати кожен бізнес

Лікар-хірург, який не приймає пропозицію чергової політичної сили очолити черговий список партії у місцевій раді, розуміє, що таке рішення може коштувати місцевому населенню багатьох втрачених доль. Він Створює…

І, нарешті, управлінець, який тішиться впевненим “ні” від “незручного” підлеглого, може відчути, що в цій Людині “сидить” енергія пошуку, відповідальності, партнерства і готовності вкласти власне “Я” у цікаву й перспективну ідею. І, можливо, саме ця затята впертість підлеглого і відшліфує нову грань можливостей для бізнесу, яку управлінець, заколисаний власною харизматичністю, не брав би до уваги.

У переддень цього великого свята зичу нам усім зарядитися енергетикою Різдва Христового і відчути у собі цю радість Створення. У реалізації свого власного підходу й бачення світу для того, щоб змінити світ на краще. В кожному із нас є цей творчий потенціал – потенціал змін та збереження заради змін. Різдво Христове – це нагадування зверху про наші можливості. І ми не просто маємо право на це. Ми зобов’язані це робити.

Вітаю усіх з прийдешніми Новорічними Святами! Проведемо їх у теплому колі й приємних мріях. Це чарівний час, коли можна подумати про велике майбутнє і про великі зміни.

Вперше опубліковано у “Київстар Бізнес” дайджест