Найважливіші істини, які необхідно пам’ятати, поки ви не знайшли роботу

Найважливіші істини, які необхідно пам'ятати, поки ви не знайшли роботуІснує величезна кількість відомостей про процес пошуку роботи. Однак серед усього різноманіття статей і видань вирізняється книга Річарда Боллса (Richard N. Bolles) “Якого кольору ваш парашут?” (What Color Is Your Parachute? A Practical Manual for Job-Hunters and Career-Changers), яка вперше вийшла ще в 1970-му році, а з 1975-го року стала найпопулярнішим у світі посібником з пошуку роботи.

Річард Боллс пропонує вашій увазі шість найважливіших істин, які необхідно пам’ятати, поки ви не знайшли роботу.

1. Пошук роботи – це той вид діяльності, що повторюється знову й знову в житті більшості людей. Ви щасливчик, якщо це не так; але є великі шанси, що подібне трапиться й з вами. На думку експертів, середньостатистичний працівник у віці до 35-ти років буде змушений шукати роботу кожні 1-3 роки. А кожному середньостатистичному працівникові старше 35-ти прийдеться шукати роботу кожні 5-8 років! І, як стверджують експерти, кожний із нас протягом життя змінить професію від трьох до п’яти разів.

MUST READ:  Що насправді означає працювати в Google?

2. Пошук роботи – це не наука; це мистецтво. Деякі люди, зайняті пошуком роботи, інстинктивно знають, як правильно це робити; у деяких випадках вони ніби народжуються з таким знанням. Іншим пошук роботи дається важче, але, на щастя для нас, в усьому світі існує можливість одержання кваліфікованої допомоги, можна знайти різні професійні тренінги, консультації й поради – в Інтернеті або безпосередньо.

3. Пошук роботи – це завжди загадка. Іноді неймовірна загадка. Ви можете так ніколи й не зрозуміти, чому деякі прийоми сьогодні спрацьовують, а завтра стають зовсім марними.

4. Не існує абсолютно правильного (або ж неправильного) способу знайти роботу або змінити професію. Що завгодно може спрацювати (або не спрацювати) при деяких обставинах, при деяких спробах або ж з деякими наймачами. Існує тільки ступінь імовірності, з якою певні технології пошуку роботи дадуть результат або – навпаки – осічку. Однак, нам критично важливо знати, яка ця ймовірність.

MUST READ:  Можливо, ваш керівник справді вас ненавидить

5. Оволодіння мистецтвом пошуку роботи зараз і на все життя вимагає важкої роботи й серйозних роздумів. Що більше ви працюєте й думаєте, що більше зусиль вкладаєте у свої пошуки й у роботу над собою, то більш успішними можуть бути результати. До речі, більшість людей шукають свою роботу так само, як проводять власне Життя.

6. Пошук роботи завжди залежить від деякого везіння. Оволодіння мистецтвом пошуку роботи не означає, що ви завжди будете здатні знайти роботу. Але це значить, що ви завжди зможете скористатися тими шансами на одержання роботи, які не залежать від удачі.