Відволікаючі фактори: Як їх уникнути?

Відволікаючі фактори Кожен офісний працівник, безперечно, знає, скільки можливостей для марнування робочого часу пропонує інтернет, починаючи із соціальних мереж та поштових сервісів і закінчуючи онлайн-іграми та інтернет-магазинами. Як же припинити цей надмірний “апетит” до відволікань? Про це розповідають автори видання Untemplater, пропонуючи п’ять корисних порад.

1. Ідентифікуйте, на що ви витрачаєте найбільше часу і позбавтесь від цього! Передусім потрібно тверезо оцінити свої онлайн-пристрасті – сайти, на яких ви проводите найбільше часу. Після цього треба раз і назавжди відмовитися від них. Так, це вимагатиме певне вольове зусилля, але користь від такого рішення важко переоцінити.

2. Розплануйте свій день. Можна тільки дивуватися, як швидко минає робочий час за переглядом новинних сайтів та спілкуванням з друзями у Facebook. Іноді працівник сам не вірить, що за цілий день не встиг зробити нічого корисного. Для уникнення цієї проблеми, потрібно виділити кілька хвилин на початку робочого дня для того, щоб скласти робочий план.

MUST READ:  Офісні крадіжки – звичайна практика для українців

3. Встановлюйте короткі дедлайни. Коли плануєте виконати певний набір робіт, встановлюйте дедлайни для кожної з них. Точно знаючи, яке завдання і до якого моменту ви повинні виконати, набагато простіше зосереджуватися на роботі! Дивовижно, як часовий тиск може підвищити ефективність вашої роботи.

4. Менше часу соціальній взаємодії. Робота з соціальними мережами може бути частиною стратегії вашої компанії, але потрібно пам’ятати, що самі по собі соціальні мережі – надзвичайно небезпечні “пожирачі” часу! Не перетворюйте роботу на чат з друзями.

5. Відволікайтесь від комп’ютера. Працюючи за монітором, потрібно робити перерви кожні 45 хвилин. І в даному випадку йдеться не про відпочинок від основної роботи за чатом чи переглядом новин. Ви повинні в прямому сенсі відволіктись від комп’ютера: прогулятися чи зробити невелику зарядку.