Чому ви ніяк не можете навчитися керувати власним часом?

Чому ви ніяк не можете навчитися керувати власним часом? Багатьом людям знайоме відчуття, коли, час буквально втікає крізь пальці, неможливо нічого встигнути, а кількість справ тільки збільшується. При цьому ніяка теорія тайм-менеджменту не здатна виправити ситуацію, а в думках складається стійкий стереотип, що часом взагалі неможливо керувати.

На блозі Bogush Time наводиться перелік п’яти основних причин, через які люди не можуть навчитися керувати часом.

1. Ви не розумієте суті часу і дозволяєте йому керувати собою. Час – це тривалість буття і послідовність зміни станів. Більшість же людей намагаються керувати годинами та хвилинами, замість того, щоб змінювати свій стан та своє буття.

2. Ви не знаєте, яким хочете бути. Ким ви хочете бути? Скільки років хочете прожити? Чим хочете займатися? Що хочете відчувати в цей час? Якщо ви не знаєте відповідей на ці запитання, тоді ви не зможете керувати своїм часом.

3. Ви не хочете змінюватися. Час – це зміни. Але замість того, щоб зрозуміти необхідність змін і передбачити їх, ви прагнете до стабільності. Коли немає змін, ви не розвиваєтесь, не рухаєтесь вперед, а лише топчетесь на місці.

MUST READ:  У бізнесі не повинно бути жодних „я” чи „вони” – є тільки „МИ”...

4. Ви боїтесь планувати своє майбутнє. Щоб знати, в якому напрямку вам рухатися (змінюватися), потрібно спершу визначити, куди ви хочете потрапити.

5. Ви намагаєтесь керувати тільки робочим часом. Тоді як потрібно керувати всім своїм життям. Ви забуваєте, що в добі 24 години, а не лише 8 годин на роботу. Час свого сну, час на особисте життя також можна і потрібно планувати.