Годі розмовляти… Час починати процес трансформації!

Час починати процес трансформації “Коли мене запитують, що потрібно зробити в першу чергу під час процесу трансформації, я відповідаю: просто почніть, – говорить Девід Венс (David Vance), колишній президент Caterpillar University. – Мабуть, це найкраща порада, яку я можу дати”.

На сторінках блога видання Chief Learning Officer Девід розповідає, що останнім часом багато керівників бізнесів говорять про перспективи змін та необхідність постійного розвитку і вдосконалення. Для більшості це означає зміни в підходах, способі мислення та процесах. А оскільки йдеться про управління змінами, керівникам та компаніям в будь-якому випадку доведеться зіткнутися з інтертністю. Зрештою, навіть якщо процес справді можна покращити, деяких людей в компанії може цілком влаштовувати поточний стан справ. Саме такі будуть противитися змінам всіма можливими способами.

Керівник завжди чутиме від підлеглих: “Ми ще не готові до цього” чи “Пройдуть роки, перш ніж наша система зможе підтримувати це” чи “У нас немає всієї необхідної інформації, щоб зробити це”.

MUST READ:  Чи завжди потрібно наймати підприємців?

Як лідер ви не повинні зважати на супротив жодної уваги. Просто почніть здійснювати трансформаційні зміни, наскільки б несприятливим не видавався даний момент.

Звісно, вам доведеться потратити певний час та зусилля на дослідження, аналіз та обговорення пропонованих змін з іншими учасниками процесу. Вам потрібно буде окреслити бажаний “пункт призначення” та вирішити, що потрібно для того, щоб дістатися туди. Вам потрібно буде прийняти супротив та здійснити конкретні кроки для його зниження. Але дайте собі обіцянку, що ви витратите на все це не більше певного конкретного відрізку часу (шість місяців чи 12 місяців для дуже масштабних змін). І після цього ви обов’язково перейдете до впровадження, навіть якщо план продовжуватиме видаватися “неідеальним” (а він ніколи не буде ідеальним). Просто прийміть те, що у вас ніколи не буде всіх необхідних ресурсів і ви завжди будете сумніватися, чи правильно поступаєте.

Якщо зміни по-справжньому складні, визначте кроки та стадії на шляху до їх досягнення. Навіть якщо ви не можете повністю розпланувати їх, розпишіть хоча б перші кроки, які слід зробити. Дивовижно, як багато керівників ніколи не роблять першого кроку, тому що не можуть вийти зі стадії планування. Вони паралізовані невпевненістю та страхом провалу. І саме цей страх гарантує їм провал.