П’ять порад людям, які прагнуть досягнути майстерності безперервного навчання

Поради людям, які прагнуть досягнути майстерності безперервного навчанняКоли ми досягаємо вершини в бізнесі, то не лише насолоджуємося зростанням компанії, але й відчуваємо, як підвищується рівень нашої власної впевненості та мотивації. В такій ситуації можливі два шляхи подальшого перебігу подій: ми можемо задовольнитися досягненим і розпочати заслужений відпочинок на лаврах, або ж навпаки – усвідомити, що успіх – це лише перший крок на шляху до досконалості – і продовжити свій розвиток.

Сью Беррет (Sue Barrett), засновник компанії Barret Consulting та автор видання Australian Anthill, ділиться п’ятьма порадами, які допоможуть вам досягнути рівня “безперервного навчання“:

1. Запитуйте про зворотний зв’язок. Завжди прислухайтесь до зворотного зв’язку від ваших менеджерів, клієнтів та колег – це найбільш певний шлях до вдосконалення. Адже коли ми отримуємо конструктивну критику, то можемо використати її для “відточення” наших навичок.

2. Налаштуйтесь на співпрацю. Не соромтесь звертатися за порадами та допомогою до своїх колег і завжди будьте готовими давати їх у відповідь. Не дозволяйте конкуренції стати у вас на шляху. Обмін досвідом дозволить вам зрозуміти, як колеги справляються з робочим навантаженням, як будують бізнес-стосунки тощо.

MUST READ:  Чому успішні власники бізнесу не користуються принципом „ніколи не здавайся”?

3. Інвестуйте в навчання. Ніколи не шкодуйте ресурсів для розвитку власних знань та навичок. Це навчить вас бути найкращими з найкращих. Крім того, це вдихне у вас впевненість у власних силах.

4. Читайте публікації експертів. Численні експертні блоги та публікації в тематичних виданнях допоможуть вам зберігати “активний настрій” та постійно залишатися сфокусованими на своєму розвитку.

5. Не бійтеся звернутися до свого роботодавця. Якщо ви щиро зацікавлені у власному професійному розвитку, в ньому зацікавлений і ваш роботодавець. Не соромтесь поцікавитися про можливості розвитку ваших знань та навичок, участь в якому візьме компанія.