Як підняти свою впевненість на робочому місці

Як підняти свою впевненість на робочому місці Рут Зів (Ruth Zive), копірайтер, експерт з маркетингу та одна з дописувачів блога The Daily Muse, ділиться секретами того, як підняти власну впевненість на робочому місці. Перш, ніж зайнятися власним бізнесом, вона майже 20 років працювала на найманій посаді, тому на власному досвіді знає, що значить почуватися невпевненим та як з цим боротися.

1. Не соромтеся задавати запитання. Якщо ви чогось не знаєте чи не розумієте – це зовсім не причина закриватися в собі, а радше чудова нагода поспілкуватися з колегами чи керівництвом, запитавши у них, як краще виконати ту чи іншу роботу.

2. Будьте допитливими. Допитливість, яка стосується робочого процесу, є найкращим свідченням вашої амбітності та бажання займатися обраною справою.

3. Пам’ятайте, що кожен може зробити помилку. Ви не виключення! Тому не звинувачуйте себе у неспроможності стати ідеальними. Адже ідеалів не існує.

4. Робіть більше, ніж від вас очікують. Отримуючи кожне нове завдання задумуйтесь про способи, як ви можете зробити більше, ніж від вас очікують. Чи можете ви запропонувати нові ідеї, клієнтів чи продукти? Чи можете ви спростити процес праці або хоча б виконати доручення керівника швидше, ніж заплановано? Кожного разу, коли ви зумієте зробити більше, ніж від вас очікуватимуть, рівень впевненості зростатиме.

MUST READ:  Чому успішні власники бізнесу не користуються принципом „ніколи не здавайся”?

5. Вимагайте зворотнього зв’язку. Не чекайте, поки керівник вирішить вас покарати чи похвалити – вимагайте від нього адекватної оцінки своєї роботи, щоб знати, наскільки успішно ви справляєтесь із завданнями і розуміти, які навички вам потрібно покращити.

6. Знайдіть людей, які готові вас підтримати. В кожній компанії є позитивні колеги та наставники, які завжди готові вас підтримати. Ваше завдання – знайти їх.

7. Випромінюйте впевненість. Охайний вигляд, струнка осанка, хороший настрій та готовність завжди допомогти є свідченням вашої впевненості у власних силах для інших людей. А коли всі навколо вважатимуть вас впевненою і цілеспрямованою людиною – вам також буде набагато легше у це повірити.

8. Довіряйте внутрішньому чуттю. Якщо ви відчуваєте, що ваша робота не збігається з вашими внутрішніми цінностями, то не дивно, що ви не почуваєтесь на ній впевнено. Внутрішні цінності завжди сильніші, тому вам потрібно чесно відповісти собі на запитання, чи дійсно ви хочете продовжувати працювати тут.

MUST READ:  Роботодавці не згодні, що «хорошої людини повинно бути багато»

9. Винагороджуйте свої досягнення. Якщо вам вдалося стати найкращим працівником року чи здобути нового цінного клієнта для компанії – святкуйте! Ви заслужили на це! Адже, зрештою, немає більш ефективного способу підвищити власну впевненість, ніж усвідомлення відмінно виконаної роботи.