П’ять порад людині, яка вирішила працювати на себе

П'ять порад людині, яка вирішила працювати на себе Якщо ви мрієте якнайшвидше покинути стіни обридлого офісу і почати власну справу, нехай навіть як фрілансер, тоді можу вас запевнити – ви не самотні. На сторінках журналу Leadership Expert було опубліковано п’ять порад підприємцям-початківцям, які поки що не знають, що значить “працювати на себе”.

Облік
Насамперед, вам доведеться самостійно справлятися з фінансовим аспектом бізнесу. Можливо, найкращим рішенням буде найняти спеціаліста, який буде виконувати “паперову” роботу, писати звіти тощо. Звісно, якщо ви можете дозволити собі подібні додаткові витрати.

Фінанси
Про фінансовий аспект слід подумати задовго до того, як ви почнете свій бізнес. В будь-якому разі власна справа, особливо на першому етапі її існування, набагато менш стабільне джерело прибутку, ніж наймана праця. Швидш за все мине кілька місяців (а в деяких випадках – навіть років) перш ніж ви почнете отримувати прибуток. Тому варто подбати про заощадження, перш ніж спалювати за собою всі мости і з головою кидатися у власний бізнес.

MUST READ:  Найважливіші істини, які необхідно пам'ятати, поки ви не знайшли роботу

Реєстрація
Вам потрібно зареєструватися як приватний підприємець чи іншим способом подбати про офіційне визнання вашого нового статусу. Інакше ви можете мати проблеми із законом.

Страхування
Варто подбати також про страхування свого нового бізнесу. Зазвичай можна знайти чимало спеціалізованих пропозицій, які підійдуть саме вам.

План на майбутнє
З моменту, коли ви покинули “тепле місце” в офісі, на вас більше не розповсюджуються переваги найманої праці. Наприклад, компанія більше не сплачує за вас внесок до пенсійного фонду, а значить – вам потрібно самостійно подбати про забезпечення свого майбутнього.

При хорошій підготовці та наполегливості, входження до світу “працевлаштованих власними силами” може стати першим кроком до цікавої та високооплачуваної роботи, а також дати вам більшу гнучкість та кращий баланс між роботою та особистим життям.