Як отримувати «кайф» від роботи

Як отримувати кайф від роботи Засновниця і президент Міжнародного благодійного фонду “Мистецька скарбниця”, а також одна із натхненниць українського конкурсу письменників “Коронація слова” Тетяна Логуш поділилася на сторінках свого Facebook 6-ма порадами як отримувати “кайф” від роботи.

1. Дякуйте! Як показують дослідження, люди, які тримають в голові «список подяк» стають щасливішими та успішнішими з часом. За все хороше, що трапляється завжди потрібно дякувати.

2. Більше фану! Більшість вважає, що робота і фан (fun) – несумісні. А насправді хвилинка фану на роботі ніколи не завадить. Іноді відволіктись дуже корисно. Поділіться з колегою враженнями від дотепної історії чи відео-ролика на Youtube і це непомітно допоможе мислити творчо та ясно.

3. Чистий простір. Будь-яка негативна деталь оточення може роздратувати і зіпсувати робочий настрій, в той час як інша – налаштувати на ефективну роботу. Ви можете оточити себе сімейними фотографіями, веселики картинками, предметами чи іншими деталями, які будуть сприяти хорошому настрою та ефективній роботі.

MUST READ:  Інформаційна дієта або "стрічка хороших новин" для вашої компанії

4. Не тримайте в собі негативні емоції та думки! Погані новини чи неприємності? Приділіть декілька хвилин, щоб виплеснути їх назовні (але не на когось, звісно). Напишіть чи просто подумайте про них кілька хвилин. Це завжди допоможе мінімізувати поганий настрій.

5. Спілкуйтесь з друзями. Розумні люди роблять дурниці у стресових ситуаціях, наприклад, обмежують себе у спілкуванні з іншими та повністю концентруються на роботі. Саме кількість та якість спілкування та стосунків з близькими і друзями рятують від стресу.

6. Робота – це спринт, а не марафон. Довгі сидіння за комп’ютером втомлюють та знижують працездатність. Після двох годин безперервної праці м’язи та мозок втомлюються від напруженої діяльності, а організм накопичує стрес та напруження. Тому варто переривати свою роботу кожні 90-120 хвилин і відпочивати 5 хвилин. Прогулянка коридором чи навколо кварталу, музична пауза, фізичні вправи або невелика кількість їжі з високим вмістом білка допомагає знизити відчуття втоми.