Як Apple перед Samsung-ом вибачалася

Як Apple перед Samsung-ом вибачалася Патентна війна між компаніями Apple та Samsung здається безкінечною. Зокрема, нещодавно Apple вдалося відстояти свою “честь” і захиситити “недоторканність своїх патентів” в американському суді. Втім, британський суд виявився не настільки наївним, і тепер виробник iPhone та iPad зобов’язаний визнати свою поразку і принести публічні вибачення компанії Samsung.

Вибачення повинне бути розміщене на офіційному сайті Apple. Вказано навіть тип та розмір шрифта, яким повинно бути надруковане вибачення. Втім, найхитріша компанія у світі і тут знайшла спосіб, як обійти пряму вказівку суду і приховати вибачення від своїх користувачів.

Для цього Apple дещо змінила код сторінок свого сайту таким чином, щоб розмір банера, який рекламує новий iPad, автоматично підлаштовувався під роздільну здатність екрану користувача, а текст вибачення при цьому завжди знаходився за межами екрану. Інакше кажучи, Apple зробила так, щоб вибачення перед Samsung неможливо було побачити без скролінгу.

MUST READ:  Невидима конкурентна перевага

Цінність такого вибачення, умовно кажучи, нульова. Адже вся важлива інформація винесена на так званий “перший” екран, а значить мало хто із користувачів буде прокручувати сторінку вниз. Очевидно, що Apple шукає лазівки в рішенні британських суддів.

“Apple дотримується букви закону, але не духу закону. Навіщо приховувати вибачення і не признавати їх? Втім, для Apple така поведінка цілком звична. В минулому вони вже “вибачались” перед Samsung у доволі нахабному стилі. Але це також свідчить, що Apple незадоволена вердиктом, винесеним у Великобританії”, – пише журналіст видання The Next Web Еміль Проталінські (Emil Protalinski).