10 ознак того, що вам не варто відкривати власний бізнес

10 ознак того, що вам не варто відкривати власний бізнесПрезидент компанії EggMarketing & Communications Сьюзен Пейтон (Susan Payton) поділилася у виданні FOXBusiness десятьма ознаками того, що вам не варто поспішати з вибором підприємницької стежини.

1. Ви захоплені ідеєю власного бізнесу, але у вас немає плану, як заробляти гроші і розвивати майбутню справу. Однієї захопленості для успішного бізнесу недостатньо. Якщо думка про необхідність розробки такого плану наводить на вас тугу, не треба ставати підприємцем.

2. У вас немає грошей. Старт будь-якого бізнесу — це не спосіб «швидко розбагатіти». Можуть пройти місяці або роки, поки ви почнете отримувати прибуток. До цього моменту вам будуть потрібні кошти для оплати витрат по бізнесу та особистих витрат.

3. Ваша ідея не затребувана ринком. Якщо ви не вирішуєте проблему або не задовольняєте потребу ринку, доведеться тяжко з пошуком клієнтів.

4. У вас відбулися серйозні зміни в житті. Можливо, ви недавно обзавелися сім’єю або стали щасливим батьком. Запуск власної справи тільки додасть проблем у нових умовах життя. Відкладіть свої бізнес-плани до кращих часів.

MUST READ:  gPhone - безкоштовний телефон від Google?

5. Ви просто хочете бути господарем самому собі. Але врахуйте — у цьому випадку вами почнуть розпоряджатися ваші клієнти. Вони будуть диктувати, що і як вам робити. І якщо їм не сподобається ваш продукт, вони не стануть його купувати. А підтримки у вигляді стабільної зарплати вже не буде.

6. Ви — головний годувальник у сім’ї. Перехід від стабільної зарплати до нерегулярних, непіддатним точному плануванню доходам стає серйозним випробуванням для багатьох сімей. Краще накопичте гроші, щоб ваш підприємницький старт не став суворим ударом по сімейному добробуту.

7. У вас немає досвіду в обраній сфері діяльності. Юрист, що відкриває кондитерську, може зіткнутися з проблемами у виборі постачальників і оренди торгової точки. Рано чи пізно він освоїть тонкощі торгівлі булками, але на це знадобиться час.

8. Ви хочете займатися тим, що вам подобається. Але та ж кондитерська — не стільки солодка здоба до чаю, скільки маса паперової роботи, спілкування з банками і перевіряючими органами та інші адміністративні обов’язки.

MUST READ:  Демінг і теніс

9. Ви не надто розумієтеся в бізнесі. Хоча MBA не є необхідною умовою для того, щоб відкрити власну справу, таке навчання допомагає отримати загальне уявлення про маркетинг, бухгалтерію, фінанси та управління. Без фундаменту бізнес-освіти ваше ділове починання може розвалитися як картковий будиночок.

10. Ви не особливо захоплені ідеєю власного бізнесу. Якщо ви не готові віддати своїй справі десятиліття, присвячуючи роботі 80 годин на тиждень, вдень і вночі, менше спілкуючись із сім’єю, — не ставайте підприємцем. Так ви захистите себе і своїх близьких від болю, який доведеться зазнати, зіткнувшись із перерахованим вище.

За матеріалами ToWave.