Притча: Більше, ніж гроші

Притча: Більше, ніж грошіОдин підприємець був у великих боргах і не бачив виходу. Кредитори насідали на нього. Постачальники вимагали оплати. Він сидів на лавці в парку, опустивши голову, гадаючи, що ж може врятувати його компанію від банкрутства.

Раптом перед ним з’явився якийсь старий.

— Я бачу, що Вас щось турбує, — сказав він.

Після того, як старий вислухав підприємця, він сказав:

— Думаю, я можу Вам допомогти.

Він запитав у підприємця його ім’я, виписав чек і сунув його в руку, кажучи:

— Візьміть ці гроші. Зустрінемося тут рівно за рік, і ви зможете мені їх віддати.

Потім він повернувся і зник так само швидко, як і з’явився.

Підприємець побачив у руці чек на суму 500 тисяч доларів, підписаний Джоном Рокфеллером, на той час одним із найбагатших людей у світі!

«Я можу покінчити зі своїми проблемами в одну мить!» — Подумав він. Але замість цього, підприємець вирішив покласти безготівковий чек у свій сейф. Одна лише думка про існування чеку давала йому сили знайти спосіб зберегти свій бізнес.

MUST READ:  Притча: Майстер на всі руки

З оптимізмом, що повернувся до нього, він уклав кілька вигідних великих угод. Протягом декількох місяців він вибрався з боргів і знову став заробляти гроші.

Рівно за рік він повернувся в парк із тим самим чеком. В обумовлений час старий знову з’явився. І в той момент, коли підприємець хотів вже повернути чек і поділитися своєю історією успіху, підбігла медсестра і схопила старого.

— Я так рада, що зловила його! — Вигукнула вона. — Я сподіваюся, він не турбував вас. Він завжди тікає з дому, і розповідає, що він Джон Рокфеллер.

Підприємець був приголомшений. Протягом усього року він крутився і будував бізнес, купуючи і продаючи, переконаний, що у нього було півмільйона доларів. Раптово він зрозумів, що це не гроші, реальні або уявні, перевернули його життя. Це була його нова впевненість. Саме вона дала йому сили, щоб добитися всього того, що він тепер має.

MUST READ:  Притча: Марна порада

Джерело: Pritchi.ru