Книжкові автомати почнуть діяти вже у 2007-му

В одному з попередніх постів ми вже писали про діяльність компанії Google у книжковій сфері. Проте, як виявилося, кінець епохи друкованої книги ще не настав. У всякому разі компанія On Demand Books („Книги на замовлення”) так не вважає. Вона створила Espresso – машину, яка друкує книги на замовлення. А отже купівля потрібної книги перетворюється на процес, не складніший ніж приготування порції еспрессо або придбання пачки жувальної гумки…

Скористатися машиною „миттєвого приготування книги” поки-що можна буде тільки у 25-ти найбільших бібліотеках та книжкових магазинах. Вартість такої машини говорить сама за себе – $50 000.

Сам же процес „приготування” відбувається дуже просто: використовуючи кеш, ви обираєте книжку, а машина може її друкувати, нарізати листи, вирівнювати, склеювати та прошивати. Готова книга буде у ваших руках вже за 7 хвилин. Друкувати можна будь-якою мовою і перша модель матиме обмеження на товщину книжки у 550 сторінок. Машина виготовлятиме навіть повнокольорову ламіновану обкладинку.

MUST READ:  Yahoo! підготував для Microsoft "пігулку з отрутою"

Вибір літератури, яка доступна для роздруковування через машину, також вражає своїм багатством. На сьогодні існує можливість роздруковувати близько 2,5 млн. найменувань книг, частина з яких розповсюджуються поза копірайтом, а частина – внаслідок плідної співпраці з Google та “Open Content Alliance”. Існують прогнози, що, зважаючи на розвиток ринку, вже за 5 років для таких машин будуть доступні всі книги, які видаються.