Походження брендів (IT та косметика)

Можливо походження більшості представлених нижче брендів відоме нашим читачам. Але, впевнений, походження деяких з них будуть для вас цілковитою несподіванкою.

Adobe – виникло від назви ріки Adobe Creek яка протікала поруч із будинком Джона Варнока (John Warnock), одного із засновників компанії.

Apple Computers – улюблений фрукт Стіва Джобса (Steve Jobs). Після трьох місяців пошуку Стів сказав своїм колегам, що якщо вони не запропонують кращого імені за 5 годин, то компанія буде називатися “Apple Computers”.

AVON – історія розповідає, що приїхавши в Англію, засновник компанії Дейвід Макконнелл побував у Стредфорді-на-Ейвоні (Stratford on Avon) – рідному місті Вільяма Шекспіра. Після відвідування Англії місцевість навколо лабораторії “Suffern” здалася Дейвіду схожою на сільський ландшафт, що оточує рідне місто Шекспіра. А назва ріки, на якій розташовано місто, згодом стало ім’ям компанії. Avon має кельтське походження й означає “текуча вода”.

CISCO – це не акронім, а просте скорочення Сан-Франціско (San-Francisco).

Colgate – заснована в 1806-му році (більше 200 років тому) Вільямом Колгейтом.

DOVE – перекладається як “голуб”. Логотипом компанії є голуб.

Faberlic – “Faber” – латинське слово, означає “майстер”, “метр”, “маестро”. “Lic” – слов’янське – “особа”, “образ”.

Garnier – у 1904-му році засновник компанії Альфред Гарн’є вперше створив тонік для волосся.

GILLETTE – винахідник одноразової бритви Кінг Кемп Жіллетт заснував компанію лише в 50 років.

Google – в оригіналі “Гугол” (Googol) – слово, що означає одиницю зі 100 нулями. Після того, як студенти Стенфорду Сергій Брін і Ларрі Пейдж представили їхній проект інвесторам, вони отримали чек на ім’я “Google”.

MUST READ:  Місія компанії: кілька яскравих прикладів

HP – Білл Х’юлетт (Bill Hewlett) і Дейв Паккард (Dave Packard) підкидали монетку для того, щоб вирішити як буде називатися заснована ними компанія Hewlett-Packard або Packard-Hewlett.

Intel – Боб Нойс (Bob Noyce) і Гордон Мур (Gordon Moore) хотіли назвати свою нову компанію “Moore Noyce”, але під таким ім’ям уже була зареєстрована мережа готелів, тому вони вирішили використати абревіатуру INTegrated ELectronics.

Lancome – засновниця Арман Птіжан для своєї марки шукав назву, що легко вимовлялася б на будь-якій мові та зупинилася на Lancome, за асоціацією із замком Lancosme у центральній Франції. Букву “s” забрали і замінили на маленький значок над буквою “o”, що також має асоціюватися із Францією.

L’Oreal – у 1907-му року інженер-хімік Юджин Шуллер винайшов абсолютно нешкідливу фарбу для волосся і назвав її L’Aureale (“Ореол”). У 1909-му році компанія одержала ім’я L’Oreal.

Mary Kay – на свої заощадження в розмірі 5 тисяч доларів Мері Кей Эш побудувала одну із найбільш процвітаючих корпорацій Америки з оборотом, що перевищує мільярд доларів.

Max Factor – на самому початку своєї кар’єри засновник компанії Макс Фактор робив гарними акторок російських імператорських театрів. Потім він переїхав у Лос-Анджелес – колиску американської кіноіндустрії – і відкрив там свій магазин.

Microsoft – замислювалася Біллом Гейтсом (Bill Gates) як компанія, що займається розробкою програмного забезпечення для мікрокомп’ютерів (toMICROcomputer SOFTware). В оригіналі: Micro-Soft. Пізніше дефіс забрали з імені компанії.

Motorola – Засновник Пол Галвін (Paul Galvin) придумав цю назву, коли його компанія почала виробництво радіо для автомобілів. Популярну радіокомпанію в той час називали Victrola.

MUST READ:  Футбол и экономика: прямое и косвенное влияние

NIVEA – таку назву мав перший крем компанії – від латинського слова “nivius”, що означає “білосніжний”.

ORACLE – Ларрі Еллісон (Larry Ellison) і Боб Отс (Bob Oats) працювали консультантами в проекті для ЦРУ США. Кодове ім’я проекту було Oracle.

Oriflame – у перекладі з латинського – “золоте полум’я”.

Procter & Gamble – в 1837-му році Вільям Проктер і Джеймс Гембл організували виробництво мила і свічок.

Revlon – заснована в 1932-му році Чарльзом Ревсоном, його братом Джозефом і хіміком Чарльзом Лахманом, на честь останнього в назві компанії присутня буква “L”.

SAP – “Systems, Applications, Products in Data Processing”, сформована чотирма колишніми співробітниками IBM, які використовували в роботі “Systems/Applications/Projects”

Schwarzkopf – засновник компанії Ханс Шварцкопф – хімік-новатор.

SUN – заснована чотирма друзями зі Стенфордського університету (Stanford University), є акронімом Stanford University Network.

Xerox – винахідник Честор Карлсон (Chestor Carlson) хотів, щоб в імені його продукту було слово “dry” (сухий), тому що це було головною відмінністю від способу, що превалював у той час – вологого копіювання. Грецький корінь ‘xer’ означає сухий.

Yahoo! – слово було винайдено Джонатаном Свіфтом (Jonathan Swift) і використовувалось у його книзі “Подорожі Гулівера”. Це слово означає людину, яка є відразливою за зовнішністю та діям. Засновники Yahoo! Джеррі Янг (Jerry Yang ) і Девід Філо (David Filo) вибрали це ім’я, бо вважали себе yahoo.

За матеріалами www.medveds.ru/blog/, cinema-salon.ru