Історії успіху: Людина-візник

Історії успіху:  Людина-візникЧас від часу на сайті CNNMoney.com з’являються своєрідні історії успіху, в яких розповідається, яким чином тій чи іншій людині вдалося здійснити свою мрію, створити бізнес, досягнути цілі. Найцікавішим елементом таких історій зазвичай є розповідь про те, яким чином людині вдалося відшукати шлях до успіху, знайти справу свого життя і не втратити можливість. „Я все життя мріяв збудувати для себе справжню карету, але досі так і не зміг цього зробити, оскільки завжди був занадто зайнятий, будуючи карети для своїх клієнтів”, – стверджує герой нашої історії Герб Ендлер (Herb Andler).

Моєю першою спробою створити бізнес, – розповідає Лендлер, – було розведення коней. На той час я ще працював у компанії General Motors наглядачем за конвеєром. Робота була жалюгідною, але я тримався за неї, неначе за соломинку, оскільки коні не приносили жодного прибутку і навіть не могли виправдати витрат на своє розведення.

MUST READ:  Успіх компанії: орел або решка

Одного дня ми з дружиною звернули увагу на старезний лікарський візок, який стояв на сусідському подвір’ї. Ми подумали, що цей візок міг би привернути увагу до наших коней, і тому купили його, відремонтували, привели до порядку і використовували, як транспортний засіб. Кількома тижнями пізніше один із потенційних клієнтів, побачивши нашу обновку, сказав, що з радістю купить коня, але тільки разом із візком.

Так і сталося, він купив коня і візок, а я відшукав інший старий візок та взявся його ремонтувати. Але не встиг я навіть закінчити свій ремонт, як інший клієнт, який прийшов по коня, захотів придбати і візок. Саме тоді я вирішив зайнятися ремонтом і створенням візків та карет. Натхнення шукав у старих Вестернах. І вже через три роки мої прибутки були достатніми, щоб покинути GM та повністю сфокусуватися на своєму новому хобі.

Моя компанія, Justin Carriage Works, на сьогодні розробила понад 20 різновидів кінських візків, карет та колясок. Ми продаємо близько 120 одиниць продукції в рік і переважна більшість клієнтів приходить до нас через наш сайт buggy.com. Минулорічні прибутки перетнули показник $400 000, що дозволяє нам бути прибутковими. Ціни різняться від $2 350 за двомісну коляску до $18 500 за розкішну карету. Ми виробляємо продукцію з пластику, скла та дерева і клієнти можуть самостійно вибирати матеріал та колір свого майбутнього візка. Якщо хочуть, вони можуть навіть замовити вбудовану стереосистему.

MUST READ:  Сервіс "на грані фантастики", або Історія однієї покупки...

Якщо пам’ятаєте, коли я купив свій перший візок, я не збирався будувати карети для інших людей, я хотів засіб пересування для себе. Але нагоди зробити це так і не трапилося. У мене й досі немає візка.