85 тисяч книг за 5 років? – No problem! – відповість містер Паркер

85 тисяч книг за 5 років? -  No problem! - відповість містер ПаркерСпробую задати вам доволі дурне запитання. Як ви думаєте, чи можливо людині при повному розумі написати більше 85 тисяч книг.. ні, навіть не за все життя, а всього лише за п’ять років? Нісенітниця… Але ж дозвольте представити вашій увазі вельмишановного професора маркетингу в бізнесі-школі INSEAD Філіпа Паркера (Philip M. Parker).

Так, професор Філіп Паркер – найшвидший письменник у світі. До речі, багато його книг представлено в Амазоні, і деякі з них продаються по доволі пристойній ціні. Наприклад, монументальна праця “Звіт про дитячі йогурти…” (The 2007 Report on Childrens Yogurt: World Market Segmentation by City) у м’якій обкладинці коштує $795, пише блог Jeka911.com.

Філіп Паркер – людина непересічна, він зовсім не графоман і дорікнути в дилетантстві його не можна. Амазон продає більше 85 тисяч його книжок, сам же він запевняє, що написав більше 200 тисяч (!!!).

MUST READ:  Стоп "машина". В Украине появился новый управленческий инструмент :)

Як же таке стало можливим? Виявляється Паркер володіє патентом на спосіб/систему автоматичного написання книжок. На питання, як йому це вдалося, він відповідає: “Ідея з’явилася в мене у 1992-му році та, після декількох невдач, я нарешті домігся успіху в 2000-му, коли зареєстрував патент. У мене була безліч лінгвістичних баз (я збираю словники з 18-ти років), я підкований у математиці, вмію програмувати…”

Паркер підрахував, що собівартість однієї його книги складає близько 23 центів. І найбільша принадність ідеї – книгу можна продати ще до того, як вона написана, адже на її створення йде всього близько 13 хвилин. А ось і відео про сам процес:


Ось такий собі бізнес створив технологічно просунутий професор. Хочу відзначити, що левова частка подібних видань, звичайно ж, художньої цінності не представляє й фігурує у вигляді всіляких звітів і довідників. Проте продуктивність дуже вражає. Сподіваюся подібна система не буде працювати на ниві написання злободенних рефератів, курсових, дипломних і наукових праць 😉

MUST READ:  День Боса і його «непорушних» правил ;)

До речі, думаю цікаво буде дізнатися і про книги у книзі рекордів Гіннеса.