5 найбільш перспективних тенденцій світового блогінгу

5 найбільш перспективних тенденцій світового блогінгуВідомий професійний блогер Даррен Роуз (Darren Rowse), автор популярного блогу Problogger.net, поділився своїми ідеями щодо того, куди й у якому напрямку буде розвиватися блогінг, а також які формати і категорії блогів будуть затребувані у майбутньому, пише Blogimira.ru.

Отже, перелік наступний:

1. Поширення мультиблогерів, авторів, що пишуть відразу для декількох блогів. Top-10 блогів у списку Technorati – це блоги, для яких статті пишуть саме мультиблогери. Вони також активно працюють й у блогах для батьків, у блогах по рукоділлю, про захоплення, тощо.

Представники:
Huffington Post
TechCrunch
Gizmodo
Engadget
Boing Boing
Ars Technica
Daily Cos
Lifehacker

2. Поширення мегаблогів (політематичних блогів) – не у сенсі розмірів, а в плані охоплення різних тем.

Останнім часом спостерігалася тенденція, коли блогери писали на одну певну тему. Однак, зараз блоги розширюють свої тематичні й національні межі, і цей підхід має бути доволі перспективним у майбутньому.

MUST READ:  Спамер має сидіти за гратами!

Представники:
The Inquistitr
Boing Boing

3. Злиття блогів з іншими видами сайтів.

Очікується активне застосування блогами різних медіа-сервісів, форумів, чатів, відео, аудио, Twitter. Фактично, блог стає “обличчям” продукції, тобто те, про що пишуть блогери.

Представники:
Ning
Digital Photography School
FriendFeed
Scobleizer

4. Зміна дизайну головної сторінки блога.

Дизайн блога буде більше нагадувати дизайн порталу чи журналу. Головна сторінка блога являє собою набір всієї можливої інформації, що стосується теми блога, – посилання на блогера, ресурси й соціальні мережі, що мають відношення до тематики блога, тощо.

Представники:
Rob Goodlatte
Ideate
Sparkplugging
Problogger

5. Непряма монетизація блога.

Багато блогерів пишуть книги, дають консультації, тобто заробляють на тому, з чим асоціюється їхній блог. Такі непрямі заробітки за допомогою блога ще більше поширюватимуться в майбутньому.

Представники:
Dooce
Lifehacker
Problogger
The 4-Hour Work-Week
Copyblogger

MUST READ:  Віртуальний ринок, або Чому люди готові тратити гроші на речі, яких не існує

Звичайно ж, цим невеличким переліком світові тенденції блогінгу не обмежуються. Наприклад, у коментарях читачі Problogger.net додали ще кілька напрямків: поширення академічних блогів (соціологія, економіка, філософія) й активне їхнє використання для проведення різних досліджень, а також відео-блоги, бізнес-блоги, жіночі блоги.