Кола мовчання

Кола мовчанняКорпоративна культура багатьох організацій майже не відрізняється одна від іншої. Чого не скажеш про одну успішну американську фірму, де щомісяця в кожному відділі проводяться спеціальні збори під назвою “Кола мовчання”. На цих зборах кожному дається можливість поговорити про теми, що не стосуються рутинної роботи.

Як говорить виконавчий директор фірми – “Ми починаємо з 20-хвилинного повного мовчання, що, відповідно до досліджень, змінює розумовий стан і роботу мозку. Не знаю, наскільки це так, але знаю, що це 20-хвилинне мовчання створює особливу емоційну атмосферу. Потім ми починаємо говорити про своє ставлення до роботи, про своє життя, і взагалі про що завгодно. Піднімаються багато тем, іноді навіть конфліктні, але нам вдається вирішити ці конфлікти”.

Які ж вигоди? “З одного боку, ми краще пізнаємо один одного,” – продовжує виконавчий директор. “Можна навіть сказати, ми починаємо піклуватися друг про друга. Це створює більш позитивний характер робочих відносин і щиросердечну робочу атмосферу, а також, схоже, усуває багато терть і дій нишком, оскільки існує площадка, на якій можна всі ці питання чесно й відкрито обговорити”.

MUST READ:  Товстуни коштують роботодавцям дорожче

Джерело: CECSI