Найбільш прибуткові професії в Україні

Вчора, 21 серпня, на сайті korrespondent.net було опубліковано статтю про найбільш прибуткові професії в Україні. Висновки навряд чи видадуться дивними – найбільш високооплачуваними професіями є посади фінансових директорів, фінансових менеджерів і головних інженерів великих промислових підприємств. Цікаво, куди із цього списку поділися генеральні директори? Невже їхні зарплати не належать до найвищих?

Щодо найбільш затребуваного контингенту працівників, то ним виявилися спеціалісти відділів продаж. Практично половина всіх замовлень рекрутинговим компаніям стосується пошуку персоналу для відділів продажів. Гостра нестача спеціалістів такого профілю стосується як рядових співробітників, так і найвищого керівництва. Середня зарплатня в цьому секторі дуже сильно коливається – якщо нижчій ланці (мерчендайзери) пропонують $200, а середній ланці – $700-800, то вище керівництво (регіональні менеджери) отримують $1700 – 2000.

Велику популярність серед роботодавців мають програмісти та системні адміністратори. Порівняно з минулим роком попит на таких спеціалістів зріс майже вдвічі. Заробітна плата системного адміністратора коливається в межах $300-1000. Найбільш високооплачуваними залишаються програмісти, які працюють із Java та .NET, адміністратори баз даних та ІТ-менеджери.

MUST READ:  «Справжній» менеджер пам'ятає про унікальність працівників

Що стосується бухгалтерів, то попит на них залишається стабільно високим протягом останніх кількох років. Міняються лише вимоги до кандидатів та коло їхніх обов’язків. Середня зарплата бухгалтера коливається в межах $500 – 700. Головні бухгалтери заробляють більше – $1500 – 1700.

Цікавим відкриттям виявився той факт, що, виявляється, на зарплату ніяким чином не впливає вік працівника. Головне – чи здатен він справлятися зі своїми обов’язками, і наскільки ефективно це робить.

Вочевидь, така класифікація найбільш прибуткових професій в Україні є далеко не завершеною і потребує доповнення. Запрошуємо наших відвідувачів висловити свою думку, щодо найбільш прибуткових посад в Україні.