Пишіть зараз, а дихати будете потім

Я все думаю-міркую: чому в нашому блозі регулярно реєструються нові учасники, однак виконати таку цілком здавалося б передбачувану дію як написати новий постинг – це майже нонсенс? Адже для чогось реєструються, чимось керуються… При цьому абсолютно ніяких додаткових преференцій зареєстрованим користувачам не надається.

Так, є така фобія – страх перед білим аркушем паперу (образно висловлюючись). У голові купа ідей, думки змагаються між собою наперегони, а от виплеснути все це за допомогою клавіатури (у нашому випадку) не вдається. А писати треба… Питання в психології? Можливо.

Jerry Oltion ще 5 років тому написав цікаву статтю по даній проблемі “50 Strategies For Making Yourself Work”. Можна ознайомитися з нею і в російському перекладі. Хоча дані стратегії більше орієнтовані на щоденну письменницьку працю, деякі з них дуже було б непогано взяти на озброєння нашим шановним відвідувачам і просто тим, хто “дуже хоче, але не може” 🙂

MUST READ:  Apple отримала патент на прямокутник з заокругленими краями

“Оцінить все у вашому житті відповідно до ієрархії людських потреб за Абрахамом Маслоу. Спочатку повітря. Потім дах та їжа. Що далі? Секс? Гроші? Де ж у цей момент перебуває потреба писати? Подивимось, чи не можна підняти цю потребу на декілька пунктів? Пишіть зараз, а дихати будете потім” (Jerry Oltion)