Інвестиційні поради Уорена Баффета

Інвестиційні поради Уорена Баффета Уорен Баффет (Warren Buffett) – найбільш відомий та найбагатший інвестор у світі. За версією Forbes він займає друге місце у переліку мільярдерів планети – після Білла Гейтса. Статок Уорена Баффета оцінюється у 46 мільярдів доларів.

Блог Bogush Time опублікував 10 порад Уорена Баффета щодо інвестування:

1. Інвестування полягає в тому, щоб вкласти гроші сьогодні – і завтра отримати більше грошей. Уорен Баффет завжди дотримувався досить скромного способу життя. Замість того, щоб жити в дорогих котеджах і харчуватися в ресторанах, він кожну вільну копійку вкладав у акції. За 35 років він зумів збільшити початкову суму $100 тисяч на 200 000%.

2. Купуйте акції тих компаній, продукція яких подобається вам особисто. У свій час Уорен Баффет значно підвищив свій статок, купивши 9-ти відсотковий пакет акцій компанії, яка виготовляла його улюблену бритву Gillette.

3. Не інвестуйте у ті сфери, в яких ви не розумієтесь. Набагато вигіднішими виявляються інвестиції в бізнес, який ви здатні зрозуміти.

MUST READ:  Принципи лідерства генерала Паттона

4. Не “церемоньтесь” зі збитковими акціями. Якщо ваш прогноз не справдився і замість прибутку компанія приносить збитки – продайте акції і не витрачайте свої нерви.

5. За кожною акцією, яка зростає, стоїть успішний бізнес. Якщо в компанії все добре і прибутки зростають – то й акції будуть зростати.

6. Вкладайте гроші в бізнес міжнародного рівня.

7. На ринку існують акції-переможці і потрібно їх знайти. Як правило, одні компанії зростають швидше, ніж інші. З чого випливає наступне, восьме правило Уорена Баффета.

8. Якщо ви використовуєте розрахунки, то необов’язково досягнете вершини. Але принаймні вбережетесь від найбільших ризиків. Використовуйте аналіз для того, щоб вирізнитися із загального натовпу неосвічених інвесторів. Таким чином ви підвищите свій прибуток.

9. Головне – історія компаній. Інвестори часто роблять однакову помилку – вони намагаються оцінити ситуацію, “дивлячись у дзеркало заднього вигляду”, тобто звертаючи увагу на короткий проміжок часу. Натомість, Уорен Баффет переконаний, що потрібно бачити всю історію розвитку компанії, а не короткий її уривок.

MUST READ:  Чому таланти залишають великі компанії

10. Не варто поспішати чи нервуватися. “Коли я купую акції, мені байдуже, що трапиться з ними наступного дня, – говорить Баффет. – Головне, що мені легко спрогнозувати, що буде з ринком у довгостроковій перспективі”.