Додаткові завдання і напруга на роботі? Що може бути краще!

Хто не чув (або не говорив) слів: „я вже йду спати – мені завтра раніше на роботу”. Як правило, вони означають стрес і потребу віддати своїй справі додатковий час. Зазвичай, вони викликають відразу як у людини, яка їх промовляє, так і у реципієнта цієї фрази. Хоча ні – у останнього вони зазвичай викликають лише жалість…

А що, як насправді додаткові завдання і напруга на роботі – це лише джерело додаткової втіхи? Невже здорова особистість, яка живе повноцінним життям здатна впасти у депресію тільки через те, що їй доведеться на кілька годин довше затриматися на роботі (яку вона, між іншим, самостійно обирала, і від якої просто повинна отримувати задоволення).

Якщо ж ви досі не вірите, що навантаження може приносити задоволення, тоді вам варто познайомитися із позитивними сторонами додаткової праці, про які у своєму блозі згадує професійний фінансист із Канади Нейл Мак Інтайр (Neil McIntyre).

MUST READ:  «Владельческий взгляд» — это фуфло

1. По-перше, додаткові завдання дадуть вам змогу частіше бачитися зі співробітниками. Зрештою, ви зможете особисто побажати кожному співробітнику гарного відпочинку наприкінці робочого дня. І зарекомендуєте себе як дуже відповідального керівника-колегу-співробітника.

2. Безкоштовна вечеря. У великих компаніях співробітникам зазвичай пропонується безкоштовне харчування. І це не тільки обід, але й вечеря. Якщо у вас не буде термінових додаткових справ, ви просто не дочекаєтеся її.

3. Якщо ви мешкаєте у великому місті, то прекрасно знаєте все про час пік. Отже, варто вам виїхати вчасно, як ви обов’язково зав’язнете у пробці. Але як тільки ви забажаєте виїхати на 2 – 3 години пізніше – як відкриєте для себе „рай порожніх доріг”.

4. Якщо зазвичай ви не встигаєте впоратися зі всіма своїми справами і завжди поглядаєте на годинник, щоб визначити, скільки часу ще залишилося, то у дні, коли затримка видається неминучою ви обов’язково переробите все, що потрібно. Зрештою, яка різниця, наскільки пізніше ви покинете роботу. На дві чи на дві з половиною години.

MUST READ:  Як підняти свою впевненість на робочому місці

5. Якщо надмірне завантаження припадає на зиму – це вдвічі збільшує задоволення від нього. Адже ви й так розумієте, що взимку робити нічого. Ну прийдете додому. Ну повечеряєте і ляжете спати. А так, у вас буде вагома причина, щоб попросити кілька додаткових днів літньої відпустки.

6. Нові знайомства в офісі. Це лише здається, що ви знаєте кожного. Існують же люди, які працюють не повний час, і можуть приходити після закінчення чи до початку вашого робочого дня. Додаткове навантаження – чудова нагода познайомитися з ними.

Якщо ж всі причини, які перераховані вище, не видаються вам достатньо вагомими для того, щоб радіти додатковому навантаженню на роботі, тоді, можливо, вони хоч зроблять її для вас не такою депресивною.

Зрештою, це набагато краще, ніж скаржитися.