Трудоголікам присвячується…

Чи знаєте ви як погано бути трудоголіком? А чи знаєте як добре бути трудоголіком? Ні? Я, відверто кажучи, також. Що ж, спробуємо розібратися.

трудоголікЯк стверджують деякі вчені мужі (мабуть не трудоголіки), тривалість життя трудоголіка навіть менше, ніж у хронічного алкоголіка. Втомленим працівникам грозить не тільки синдром хронічної утоми, але й серцеві приступи, інсульти, рак і важкі психологічні розлади, які характеризуються крайньою нерішучістю, боязкістю, схильністю до настирливих ідей. При цьому трудоголік, як до речі й алкоголік, ніколи не зізнається, що він хворий. Впору терміново звернутися до психіатра? До речі, у Голландії синдром хронічної утоми юридично кваліфікується як виробнича травма.

Є й інші думки. Наприклад, що трудоголік – найбажаніший і найрезультативніший співробітник, дуже успішна і щаслива людина. Тобто це людина, яка безумно любить свою роботу та не бажає з нею надовго розставатися. Трудоголік – знахідка для компанії, він буде не тільки виконувати всю доручену йому роботу, але й роботу, що звалюють на нього інші недбайливі працівники. Такий собі безвідмовний механізм, що дозволяє компанії працювати без збою.

MUST READ:  Ефект Тітмусса в бізнесі: коли матеріальна мотивація зазнає краху

Відомий принцип «Парето» (принцип 80/20) гласить: «усередині даної групи чи множині окремі малі частини виявляють набагато більшу значимість, ніж це відповідає їх відносній питомій вазі у цій групі». Цей принцип де вже тільки не використовують. І, що найдивніше, він у більшості (80% ☺) випадків працює. У нашому випадку він може звучати в такий спосіб: 20% співробітників роблять більше 80% всієї роботи. І отут виникає закономірне питання: а чи не трудоголіки ці 20%?

А може трудоголік – це людина, що елементарно не може організувати свій робочий час? Цілком можливо, що саме вони – ключові та найбажаніші клієнти авторів тренінгів і семінарів по тайм-менеджменту.

Є й такі варіанти. Трудоголік – ледар, який протягом робочого дня займається чим заманеться, а ввечері намагається надолужити згаяне. Або ж людина, яка у силу обставин змушена працювати на декількох роботах. Отут уже, як говориться, без питань…

MUST READ:  Бізнес-можливості для тих, хто завжди хоче бути попереду

Загалом, зважаючи на все, „трудоголіки різні бувають, трудоголіки різні важливі”.
Якщо вже Ви читаєте цей пост, то дозвольте й Вас запитати: який саме Ви трудоголік? ☺